duminică, 23 februarie 2014

O dragoste

Despre cum e sa iubesti, o(h) dragoste, asa cum ne propune in seara asta Psi sa vorbim, pot spune doar atat: ca este actiunea si starea de bine a omului in care acesta se simte cel mai bine, este inaltator, este nobil, este sfant si benefic. Dar dincolo de latura erotica a iubirii, ce se consuma temporal limitat in timp de noapte, sau dimineata, sau  dupa-amiaza, functie de cand se intampla sa fie concidenta fericita pentru cei doi care se fac unu prin acord comun, ca altfel nu mai e dragoste, ci viol, abuz si e caz penal!- actiunea prezenta in redarea frazica anterioara nu este nimic altceva decat faptul ca iubirea este o simtire, este un sentiment, este fluida si ca orice fluid curge. Prin spatiu si timp uneste minti si trupuri si inalta cei ce se iubesc si-si impart carcasele muritoare, trupurile, pe langa sentimente si sufletul lor ce devine un conglomerat de simtire sfanta si puternic incarcata energetic pozitiv. Dincolo de astea toate atribute care se vad, se simt, se intuiesc, caci sunt percepute cu organele de simt fizice sau subtile, oamenii-si mai impart potrivit unor traditii si obiceiuri ce greu mai se lasa intelese in contemporaneitate, daturi implacabile,  sau comori materiale ce sunt pastrate si adunate cu sarg de parintii lor pentru cand nunta fiilor si fiicelor acestora va fi momentul de etalare a opulentei.

Ciudat, pentru ca lantul antropologic de generatii merge pana-ntr-acolo incat ce am eu iti dau si tie si celui cu care alegi, tu sau alegem noi cei care va avem pe amandoi, sa va lasam sa va urmati calea si viata! Imixtiunea asta e ciudata pentru ca nu comporta intocmai o alegere vitala, completa a celor care iubesc desavarsit caci  la capatul cautarilor lor au gasit persoana potrivita pe conformatia lor si stil de viata, asteptari, nazuinte, pasiuni si interese profesionale si de viata apropiate si care se iubesc, dincolo de aceste aspecte si atribute care-i definesc pe fiecare dintre ei, mai intai de toate ca individualitate, ci dorinte care nu sunt direct ale lor, ale celor implicati. Or a pune capat cautarilor cand varsta, preocuparile pentru celalalt, deocamdata un concept, o idee vad definita, ce n-are nici contur macar, daramite substanta si ochi si ce mai e nas, buze, trimit subiectul uman, indiferent de genul caruia apartine sa vina in chemarea divina care strabate pieptul si inima si-o minte rasuna la unison cand chemarea ontologicei jumatati sa vina sa acopere golul interior pe care omul il resimte asa si caruia leac singur doar perechea de sex si gen opus singura-i este indeajuns! Pentru ca apoi sa faca din rodul chemarii care a razbatut in fiecare dintre ei doi, camp de cunoastere totala si de devotiune, credinta si iubire care sa indeplineasca si rolul de creatie divina al omului ca specie. Si atunci, pe la timp de-amurg, cand soarele pleaca in cautarea lunii si ea care se da dusa dupa un cerc din mijloc pentru a se juca de-a v-ati ascunselea pe inaltimile albastre ale cerului de ziua, si ale boltii-ntunecate si instelate noaptea, cei doi sa-nfaptuiasca plamada uniunii de trup, minte si suflet, in perfect acord cosmogonic cu universul unde energiile misuna ordonat dupa un plan bine gandit de o voce si un sunet imperceptibile, dar intuit macar unul dintre ele. Si in care clipe de tandrete, de impartasire ale fiecarei parti din celalalt care-i compune fiinta in deplinatatea sa ontologica, potop de mangaieri, foc ce arde si se stinge in ape la fel de calde si de lipicioase ca si trupurile lor ahtiate dupa nevoia de a fi parte importanta pentru celalalt. Si chiar daca muntele urcat in tandem se revarsa ca o prapastie abrupta in inimile fiecaruia, trairile reci si frigul ce se instaleaza ulterior reaprinde din cenusa flacara vie ce-i recuprinde pe cei doi, caci vantul spiritelor lor ingemanate aprinde aura trupurilor, mintilor si a sufletelor ce unifica al lor corp ceresc si apropie omul, muritorul, de sfintenia cosmogonica a inaltimilor din cer. Este unul din momentele cand omul se apropie iarasi de indumnezeire, de ascultarea fata de tatal dintre nori si soare, luna si stele, vanturi si ploi, ninsori si furtuni, tunete si fulgere.
Alte psiluneli in tabel la psi gasiti!

3 comentarii:

 1. vezi că nu ai pus linkurile cum trebuie. :P
  o să revin, mai pe seară.

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri
  1. Eu cred ca exista. Si nu vreau sa dau prea multa apa la moara celor care zic ca-s incapatanat in aceasta privinta.E doar un crez personal si-si urmeaza firul cautarilor prin tempo-spatiu.

   Ștergere

exprima-te liber!

In cautarea linistii interioare

Auzisem despre o fetita care intre timp a crescut si doar problema pierderii bebelusului de care avea grija fusese aceea care-i manca sufle...