sâmbătă, 22 martie 2014

Celulele stem inseamna viata! Constientizeaza asta ca parinte!


Pentru noi existente, sperante si viata in genere Giulesti nu este un loc cu prea multa ancorare pozitiva in acest sens. Sa ne amintim ca un meci al echipei de fotbal Rapid Bucuresti jucat acolo pe stadion a dus la o pana de curent ajunsa informatie cu blam automat asupra tarii oriunde in lume, pentru ca la scurt timp dupa ce bezna s-a instalat pe teren stirea a facut inconjurul lumii. Generatorul de curent al oficialilor clubului n-a putut suporta intreaga nocturna si meciul a fost compromis pentru ca electricitatea a avut ceva probleme in zona. Ce pacat! Acelasi loc, de asta data, un altfel de inceput pentru cei mici, n-a mai fost sa fie pentru ca Maternitatea din Giulesti a fost un  precedent tragic. Minister de resort, jurnalism, telenovela, parinti debusolati de o intreaga increngatura maligna le-a carbonizat copiii abia nascuti. Improvizatii la reteaua electrica, personal insuficient, slab platit ca asa-s vezi Doamne conditiile la stat, desi contribuabililor li se iau bani automat fara sa-i chestioneze cineva asupra dirijarii lor spre institutii medicale de profil care sa si ofere apoi servicii medicale la nevoie respectivilor si familiilor acestora, iar nu sa li se spuna pe banii platiti in avans luati-va medicamente si internarea costa atat per zi, ca nu merge nimeni la spital de dragul de a fi cazat ca la hotel!!!- se stie intreaga stare de spirit de dupa. Au urmat investigatii, acuzatii, trimiteri dupa gratii si totusi parintii prostiti de o serie intreaga de lucruri negandite si facute tardiv au ramas si cu durerea in suflet si fara copii si nimeni nu a imbunatatit o stare de fapte care nu dovedea decat impasibilitate, indolenta, lipsa de transparenta referitor la cheltuirea banului public in deservirea contribuabililor nostri.
Acum, mediul privat apropo de domeniul sanitar s-a dezvoltat de cativa ani buni incoace si s-au facut colaborari si parteneriate cu cadrele medicale asa incat publicul sa poata beneficia de scaparile functionalitatii bune ale unui sistem de stat inca finantat si nu la sange controlat pentru ce papa el. Trecand peste acest subiect si atingandu-l acolo unde emotional doare cel mai tare, acolo unde se vine pe lume, acolo unde totul incepe cu un planset care face acomodarea schimbarii mediilor biotice, de la unul lichid, la unul aerisit mai usoara, e de apreciat felul in care lucrurile s-au miscat in acest sector de adus viata pe lume din mediul privat. Remarcabil a fost faptul ca Romania a reusit datorita unei investitii apreciabile sa apara pe harta responsabilitatilor conexe ce le presupune aducerea pe lume a unei noi vieti. Cu alte cuvinte atunci a aparut prima companie privata de recoltare si depozitare a celulelor stem, o banca de celule stem care sustine prin materialul recoltat imediat dupa nastere, in jumatate de ora cat este in medie toata treaba asta facuta ca la carte, iar probele sunt recoltate si pastrate bine, viata in viitorul sau. 

Oricand pot aparea surprize naplacute si accidente in viata, iar materialul genetic recoltat poate constitui solutie optima de regenerare a zonei afectate ulterior. Se gasesc cazuri cand copii au fost salvati de la afectiuni foarte grave care le-au fost descoperite in primii ani de viata doar pentru ca celulele stem prelevate anterior au putut face miracolul vindecarii posibil. Tesutul s-a regenerat iar cel extirpat a devenit istorie, copilul a fost bine dupa aceea, la fel si parintii sai ce s-au felicitat pentru ca fi recurs anterior situatiei create la punerea deoparte a materialului genetic uman pentru regenerare ulterioara. Cord Blood Center Medical a ajuns prima data la Cluj-Napoca, atunci cand prima recoltare de celule stem in iulie 2008 s-a produs in Romania, ulterior banca pentru recoltare de material biologic imediat dupa nastere a fost deschis un an mai tarziu in capitala si de atunci pana astazi tot mai multe cupluri au apelat cu incredere la cea mai mare banca de recoltare si pastrare a celulelor stem din Romania, pentru cine-stie-ce-va-fi in viitor. Printre ei nume sonore ale show-bizzului national, ca actori, cantareti si nu numai, ce au dat imboldul necesar si altora, care au constietizat importanta recoltarii dupa nastere a tesuturilor acelora ce pastrate in conditii optime de functionalitate cand va fi cazul mai tarziu, vor face minuni alinand si lecuind dureri si afectiuni in cazul a peste optzeci de boli cu manifestari diverse. De aici:  http://www.cordcenter.ro/parinti-celebri-care-au-ales-cord-blood-center.html am aflat cine si ce oameni cunoscuti de la noi au mai facut recoltari de celule stem si nu faptul ca ei ar fi facut-o m-au convins ca si eu sa fac la fel, dar argumentele invocate in prima instanta de aici, http://www.cordcenter.ro/povesti-de-succes.html au o concizie care-ti dau lacrimile ca parinte. Acum Centrul Blood Cord Medical are informatiile pregatite pentru tine si pachetele cu care te cheama si cu cash si cu plata in rate a ceva ce e musai sa faci inspre binele puiului tau de om care-ti va face viata prelungita dincolo de limitele ontice ale fiintei tale. Fie ca nasti in tara, sau in capitala centrul medical te ajuta cu recoltarea si transportul asigurat in conditii optime pentru ca materialul biologic sa nu fie compromis. Dupa care depozitarea nu mai incape discutie, iti va asigura celulele prelevate pentru un eventual termen viitor cand s-ar putea sa trebuiasca folosit. In orice caz, odata extrase celulele stem din placenta stii ca primi pasi pentru sanatatea copilului tau ai facut deja. Iar cand esti parinte, sau esti pe cale sa devii unul, nimic nu conteaza mai mult ca asta!
Articolul participa la Spring super blog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...