duminică, 23 martie 2014

Cu un pas inainte cu agerimea lui Azerty

Patricia este o eleva aparte. Studiaza la un colegiu national din capitala si cunostintele sunt pentru ea o oaza de permanenta desfatare. A fi un om informat, documentat inseamna pentru ea sa fii cu un pas inaintea vietii, tocmai de aceea poarta zilnic cu ea la cursuri, cu folosire in pauze si la orele de informatica ce nu-s deloc putine tableta ei subtire si deosebita pentru faptul ca este a ei si automat preia din atributele cu care stapana ei o poarta mereu cu grija oriunde. La scoala, acasa, la antrenamente la karate si dansuri sportive, unealta minune achizitionata dupa ce a vazut aceste oferte de tablete pe siteul unui magazin online ce se cheama Azerty si i se potriveste numele caci agerimea produselor pe care le comercializeaza prelungeste taria intelectuala a utilizatorilor sai facandu-i conectati in timp real cu tot ce misca nou in materie de cunoastere, tehnica si tehnologie a informatiei si nu numai.

Putine sunt momentele in care ea isi permite sa fie o eleva ca toate celelalte tinere adolescente de varsta ei, care la cei saisprezece ani ai sai este olimpica pe tara la limba si literatura romana, istorie si geografie si tinde sa aiba un cuvant greu de spus la alegerea unei viitoare destinatii pentru studiul universitar, deja institutii de profil din Europa de vest si de peste ocean fiind interesate de a o avea ca studenta si trimitandu-i acasa ofertele lor in acest sens. Cand lucreaza acasa proiecte, eseuri si referate pentru liceu se documenteaza rapid si-i e accesibila oriunde, pe canapea, la bucatarie cand se hraneste, la birou cand pregateste lectiile pentru a doua zi sau alte zile in avans, caci e constiincioasa si deci tableta ei e mai accesibila ca un laptop, sau pc la acest capitol. Accesorii tablete i-au facut munca scrierii si redactarilor de texte, precum si a trasnferului de date mai usoara, caci tastatura auxiliara i-au dat si un spor mai mare culegerii de text. Iar cand dedici din timpul tau 6-7 ore zilnic pregatirii temelor atunci ai si randament bun si ce te ajuta dincolo de ambitia si determinarea cu care ramai treaza si in perfecta stare de concentrare sa pregatesti temele nu ti-e decat o mana de ajutor. Ea o primeste in acest sens de la tableta ei pe care o intretine cu grija si isi ingaduie doar partial cand tematicile sunt mai putin dificile scurte ragazuri pentru a o folosi in scop de recreare ascultand muzica buna care o face sa depaseasca orice moment dificil, impas de peste zi.

Iar cand merge spre si de la scoala, antrenamente  inspre casa tableta-i tine mereu o stare de bine interior, caci internetu-i ofera atat desfatarea muzicii pe care si-o doreste asculta, cat si informarea necesara uneori, caci sunt o gramada de documente accesibile in librariile virtuale. Asa ca citeste, cand si cand mai vorbeste cu prietenii si colegii sai de echipa, alteori asculta muzica si se incarca pozitiv cu energie pentru solicitarile de peste zi si asa convietuirea ei cu tableta este una ideala. In weekend cand timpul bine gestionat de-a lungul saptamanii ii permite si delectarea unui film-doua, urmareste cu viu interes  si asa ceva, sau seriale, unul cu profil psihologic fiind chiar pe tiparul sau de temperament si fire Lie to me. In turnee cand pleaca alaturi de loturile ambelor sporturi unde activeaza, la fel, pastreaza legatura cu casa si parintii si-i tine mereu la curent cu evolutia si starea ei, iar prietenul sau Viorel, care-i si partener la probele de dans e mandru de ea. Si cum sa nu fie, de altfel, cu-o asa mandrete de fata langa el?
Articolul participa la Sprind super blog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...