joi, 27 martie 2014

Mai firesti zic sa fim, in toate aspectele vietuirii!

Aflata in deplasare in capitala cu prilejul unei conferinte importante unde un prieten bun si-a prezentat articolele stiintifice m-am cazat la NH hotels si spre suprinderea mea am fost o mare norocoasa. Lucky me a avut parte de o intrevedere privata cu Jamie Oliver in carne si oase si nu numai, care generos si amabil asa cum il stim de la televizor a avut timpul si dispozitia necesare acordarii unui mic interviu pe care vi-l prezint in randurile ce urmeaza.  

Ne aflam asadar la hotel NH Bucharest si avem onoarea de a-l avea alaturi pe cunoscutul Jamie Oliver care a avut amabilitatea de a ne impartasi cateva dintre secretele sale culinare  intr-un scurt interviu pe care vi-l prezentam aici pe blog. (Eu am intervievat, Radu, prietenul la a carei sustinere morala din tribune la conferinta unde a participat si eu s-a ocupat de editarea textului!)
Dia Naicu: - Hello Jamie, thank you for your time and let's begin. Do we?
Jamie Oliver: - Hi, anytime. It is my pleasure to cook and talk about it.

Dia Naicu: - Jamie, gazdele noastre de azi care fac un bun renume Romaniei ofera la standarde de confort foarte ok cazare Bucuresti. Au un concept putin diferit de alte lanturi hoteliere mondiale si pun accentul pe o intoarcere a omului la natura, principiul eco la ei este unul primordial si reusesc sa imbine utilul, placutul, eficientul, responsabilitatea,  morala intr-o armonie evidenta. Fara a prejudicia in vreun fel standardul de confort de care clientii lor, si nu putini de altfel, sunt deja obisnuiti oriunde in lume unde grupul hotelier este prezent. Data fiind experienta ta de administrator de lanturi de restaurante ce-ti poarta numele atat la intrare cat si in meniul cu care i-ai obisnuit pe turistii ce-ti calca zilnic unitatile peste tot in lume, ce parere ai despre acest lucru? 

Jamie Oliver: - Ma bucura acest mod de a privi lucrurile, cu atat mai mult cu cat neconventionalismul care ma si caracterizeaza ca persoana e aplicat si de bucatarul Jamie in tot ce a facut, inca de cand era un novice. La partea cu alegerea meniurilor si punerea accentului pe procesele tehnologice care intra in componenta intermediara a pregatirii oricarui preparat,  oricarei retete de mancare ce se regaseste si-n meniurile curente ale restaurantelor pe care le administrez trebuie sa spun ca-mi place deviza gazdelor noastre de azi. Antiox breakfast e perfect. Gust bun, natural, trupul asimileaza ceva sanatos, pur, nu sofisticat gatit, iar asta da o putere mare de energie tradusa in calorii, potential si randament indiferent ce ai face ca activitati ulterioare servirii mesei. Nu vorbim aici despre curi, despre retete nutritionale, sau regimuri alimentare adaptate nevoilor unor anumite categorii de persoane. Nu vorbim de oameni plinuti, nu despre femei care vor nu doar sa para slabute ci sa fie reperate de ochii masculini exact asa, nu vorbim despre fotbalisti, rugbyisti, sau halterofili, culturisti, gimnasti. Nu! Acestea sunt categorii speciale de persoane cu ritm de viata intens, efort fizic mare, iar alimentatia este normal sa fie adaptata de nutritionist sau bucatar intocmai ca sa nu existe un dezechilibru intre ce dai ca activitate si ce remontezi prin hrana asa incat bilantul sa fie unul pozitiv, randamentul si potentialul fiind apoi in directa dependenta de cum te hranesti si ce stil de viata ordonat activitatii pe care o depui constant.
Dia Naicu: - Inteleg si apreciez deschiderea catre aceasta paleta de posibilitati, modul tau holistic de a pune problema. Spune-mi Jamie, din experienta ca ca turist care ai colindat si colinzi planeta de la un capat la celalalt, ce parere ai ca businessman de conceptul de ecomeetings agreat si promovat decent, responsabil de catre gazdele noastre de astazi?
Jamie Oliver: - Afacerile-s afaceri, iar noi oamenii care le avem trebuie sa nu uitam ca mai intai de toate, nu suntem asa din nastere, ci prin munca dobandita si bine gestionata. Atributul nostru primordial este acela de om. A fi o fiinta umana e ceva comun tuturora, a fi om este ceva inteles, din pacate nu de toata lumea. Inteleg prin asta, rational,  moral, responsabil de toate actiunile noastre atat in ceea ce priveste propriul traiect ascensional in viata si cariera,  cat mai ales de relationatul cu toti ceilalti aparuti nu intamplator, desi noua de cele mai multe ori asa ne apare asta,  in viatile noastre. Politica ecomeetings este agreata de mine, reintoarce omul la natura, sensibilizeaza, moralizeaza,  responsabilizeaza, fara a intimida, cobori stacheta calitativa a serviciilor oferite, sau a dauna cumva asteptarilor clientilor. In plus acestia au sansa de a interactiona si mai putin afectati de conventionalismul presupus de vestimentatie, protocolarul arsenal in genere uzitat in astfel de circumstante/.Este ceva implementat bine, se vede treaba si dupa antiox breakfast pe care l-am testat aici, nu in calitatea mea oficiala de bucatar, ci ca simplu om cu necesitati digestive ca oricine si care dupa masa de dimineata s-a simtit si inca o face foarte bine!
In timp ce discutia mea cu Jamie se apropia de final, Marius Lacatus isi face aparitia cu Antioc breakfast alaturi de fiica lui, voiosi si zambitori mai mult ca oricand. Ziua frumoasa de primavara si soarele fara dinti si multe raze ii faceau si pe ei sa simta foarte bine. Ii fac semn fotbalistului rugatoare mai mult ca niciodata sa ne asiste, nici adolescenta si nici el nu refuza si iata-ne patru la o masa, Jamie fiind cel mai bucuros de intalnirea cu fata atacantului nostru din generatia de aur! Urmeaza, pupaturi, imbratisari si printre picaturi un mic dejun asezonat cu dsicutii amicale ce ne-au facut ziua perfecta tuturora!
Nu m-am putut abtine sa nu-l intreb pe Marius, dupa ce am facut preliminarele introduceri si spre surprinderea mea, nu si a lui Marius, cei doi se cunosteau deja, ce vom face in dubla din semifinale cu cainii rosii in cupa Romaniei! Raspunsul promt: batem si intram in finala, unde asteptam pe Astra sau Petrolul, vedem, ideea e ca e posibil eventul in vara asta! 
Ne-am urat toate cele bune fiecare celorlalti si ne-am vazut fiecare de program, Marius de familie,  Jamie de business stuffurile sale si eu, imi frecam mainile de bucurie ca si altcineva decat mine mai credea in sansa eventului stelist in vara! Va pup, primavara frumoasa tuturor, fiti sanatosi si ganditi-va si la natura, reciclati,  fiti responsabili, dramuiti si succes in tot ce va propuneti sa realizati! Multumim once again cum zice Jamie, NH hotels pentru gazduire si conceptele sustinute, breakfastul Antiox delicios si sanatos mai intai de toate, aici punem punct acestei relatari, viata continua pentru fiecare in modul in care spera si mai face si altceva ca sa cheme abundenta lucrurilor bune in propria viata! Fiti bine si ganditi pozitiv si veti avea motive de satisfactie deplina! Enjoy it!

Articolul participa la spring super blog 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

icoana

patrupede colorate se dezmiarda prajitura toata-i pentru ele cand mustati li se-ncovoaie de departe fericirea se-ntrevede si de-i g...