luni, 8 decembrie 2014

Distreaza-te iarna!

Amy e o tanara americanca ce le-a deschis noi orizonturi copiilor unor scoli gimnaziale din provincie, ai caror profesori au scris un proiect care le-a fost validat si uite-asa s-au pomenit si cu tanara balaie, sportiva de felul ei, amuzanta, isteata foc si pusa mereu pe sotii in sensul bun, pentru ca la fiecare ora a zilei cat tine alaturi de vreun coleg roman profesor ora la clasa nu e data sa nu starneasca amuzamentul si sa dea prin asta o nota ce rupe rutina actului de predare, ajutand actul predarii si stimuland receptia in randul elevilor. Dintre toti colegii ei de cancelarie, pe Florin il place si cel mai mult, el, proful de sport, impacat bine cu engleza si cu skiul si snowboardingul, de cand face pe monitorul de ski in Poiana Brasov si face cu aportul sau multe visuri sa se indeplineasca. Altminteri sunt pusti si pustoaice, oameni de toate varstele, unii trecuti de prima tinerete carora el si echipa colegilor sai reusesc sa-i faca sa se tina pe propriile picioare lunecand pe partie, neincaltand demult sau niciodata chiar claparii si legaturile schiurilor sau placii de snowboard. Afland din scurtele prime informatii despre fiecare ca americanca, purtatoarea unor ochi albastri frumosi si a unui par saten bine pus in relief de zambetul care o anima si-i binedispune pe toti cei cu care interactioneaza, e mare fana a sporturilor de iarna, cu precadere a snowboardingului, Florin a indrumat-o imediat nu sa astepte sa-i vina din State prin curierat, ci sa-si comande placa de incredere, online, sigur, de calitate, promt. 

Garanteaza in calitatea sa avizata de specialist care indeplineste visul lunecarii line, sau teribile pe zapada crestelor montane pentru a simti aerul libertin pe care apropierea de cerul senin in iernile pline de magie al tuturor! Iar pentru ca Amy se intampla sa fie in ciuda unei bune relationari cu oricine, data fiind formatia profesionala, in viata de zi cu zi solo, iar el, Florin la fel, primul pas l-a facut, oarecum traditional est-european, el. Nu ca moda intre timp nu s-ar mai fi adaptat unor tendinte globalizante, anume de a merge fata la baiat, dar felul in care gestul sau a venit sa-i aduca zapada si libertatea sub picioare, in zambetul bucuriei si adrenalinei care incalzeste indiferent cat de rece este afara pe partie, a impresionat-o nu pana la lacrimi, dar undeva pe aproape, asta pentru ca desi, cristalele ochilor nu si-au gasit curgerea inspre nasul ce preia mereu buzele ridicate in acel aparte fel de a zambi frumos pe care Amy il are, toata fiinta ei si-a gasit o liniste deplina in sederea profesionala din Romania. Iar, se intelege de la sine treaba, in Florin, o ancora de baza a linistii sale interioare. Acum ca tot vine vacanta copiilor, iar muntele-i va da lui turisti tot mai multi pentru lectii pe partie, ea-l ajuta indeaproape, iar cand nu sunt impreuna si ea pozeaza viata asta impreuna din orice pozitie, pentru ca la revenirea pe vara in State el sa nu-i lipseasca prea mult pana cand i se va alatura. Intr-o seara, dupa ce terminand o zi plina de incarcatura emotionala mare s-au vazut cu multi prieteni de-ai lui initial, care au placut-o de cum au vazut-o si l-au felicitat pe Florin pentru cucerire, retragandu-se impreuna in camera ei de hotel unde pe durata sederii in tara la noi, pe baza proiectului obisnuia sa adoarma, pentru ca nu se simtea in stare sa adoarma departe de casa, iar singura, dupa ce Florin ii intrase in gratii bine de tot, el a purtat-o ca pe un fulg in bratele sale si nicio clipa nu si-a dorit altceva decat ca Amy sa si-l fi dorit perna pentru capul ei, noaptea. Si pentru ca uneori universul conspira pentru ca dorinta ta sa binedispuna si pe altcineva, cata vreme e mai mult decat o conexiune imediata, sau placere senzoriala intre doua infatisari, lucrurile se lasa de la sine avansate spre punctele acelea care umplu suflete si fiinte intregi le imbraca de aura beatitudinii. Si inainte sa fi adormit ca un puisor in bratele lui ocrotitoare ca ale unei mame, ea-i spunea povestea ei de mica, atunci cand o idolatriza pe Kristi Yamaguchi si dorea sa devina pe gheata steaua patinajului, sau macar printesa, ori regina unui print care s-o remarce in felul acesta! Si pe cat era ea de obosita si amuzamentul cu care-i povestea lui toate acestea o faceau tot mai rumena-n obraji, spuse:
- Chiar, tu stii sa patinezi?
La care el ii raspunse prompt: Maine, ti se va indeplini visul! Mai multe nu-ti spun!
Si dupa ce si-au dedicat suflete si trupuri in noaptea in care frigul iernii era topit in saruturi calde si dezmierdari aprinse ca focul in timpul in care luna si stelele le zambeau pe fereastra din inaltul cerului ce-i veghea, a doua zi surpriza pregatita de el se petrecea! De cand stia ca e o iubitoare de iarna si ca sporturile sezonului alb i se pliaza pe felul de a fi ca manusa in mana cand afara e frig, i-a aflat si marimea la picior si nu a mai stat pe ganduri si a comandat perechea de patine cu care ea va fi pret de clipe minunate azi, regina ghetii si a vietii lui! Momentul ei de glorie, atat de important pentru self-esteemul ei va putea fi pus si mai bine in valoare cu o calitate certificata pentru care el, un sportiv avizat si antrenor cu diploma garanteaza! Iar de la hotel, taxiul comandat in secret de el si in care surpriza o urca fara a-i spune unde merg, Patinoarul Olimpic din Brasov o asteapta acum cu bratele deschise! 
- It's your time, mylady! Show me what you got!
- Get ready, Flo'!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

In cautarea linistii interioare

Auzisem despre o fetita care intre timp a crescut si doar problema pierderii bebelusului de care avea grija fusese aceea care-i manca sufle...