marți, 9 decembrie 2014

Flori cu drag iubesti, respiri, admiri si traiesti!Inca de cand s-au cunoscut prima data, iar asta se intampla anul trecut pe cand tanara studenta la jurnalism lua pulsul altei culturi in perioada cat programul Erasmus o ducea la Bologna, in patria romantismului si a republicii, atat ea cat si el si-au spus din priviri cele doua cuvinte care intrupeaza uniunea asumata si intentiile pe care fiecare le au in viitor ca unul sa faca parte integranta din viata celuilalt. Si daca e vorba despre convietuit, ea, Florina Suteu, bucuresteanca pornita pe fapte sa devina un gazetar al lumii postmoderne, o fire analitica si cercetatoare pe toate fetele a aparentelor cotidiene inainte de a putea exprima un punct de vedere referitor la una sau la alta stia si ca aparentele inseala dar si ca pana la aparente vin indici certi cu privire la altceva decat simple imagini, cuvinte. Si dotata cu niste radare care scaneaza bine ce-i dincolo de aparenta, Florina a regasit in Sergio acel suflet de care fiinta ei avea nevoie pentru a se completa si a functiona la parametri optimi. Si deloc grabita ea de fire, tare s-a mai bucurat cand el, desi cu ochii patrunzatori prin intunecatul negru ferm alaturati carliontilor ce i se defineau in crestet dovedeau o substanta ce amintea de cavalerism si romantismul felului in care masculinitatea devine atributul fidelitatii si pasiunii nu si-a exprimat verbal ceea ce toata mina lui trada. O atractie irezistibila, o dragoste la prima vedere care corespunde opiniei celor doi pe traiectul strict al senzorialitatii care a interactionat la debut, s-ar putea spune ca a fost povestea lor cand s-au descoperit pe culoarele universitatii. Iar de atunci si la cursuri si la biblioteca si la practica din redactiile media, dar si-n timpul lor liber au decis pas-cu-pas ca merita sa se cunoasca si mai bine si sa ofere astfel o sansa chimiei inexplicabile care se strecurase brusc in destinul fiecaruia dintre ei. Si daca ea se mai privea seara in oglinda cu parul inca umed de la amorteala baii de dinaintea somnului odihnitor si cu greu incerca sa-si spuna ca nu-l place, el se trezea cand luna-i soptea de dincolo de fereastra pe care o lasa intredeschisa versuri si note muzicale cu care candva sa se poata infatisa in fata ei, fata care nu-i mai dadea nici macar in somn linistea de dinainte de a fi aflat despre existenta ei. 

Astazi sunt deja soti si sotie, iar la nunta lor, Romeo trebuind sa-si afle Julieta din casa parintilor ei pentru ca apoi sa o duca in luna de miere pe urmele inaintasilor care au facut din asumarea tineretii lor o dragoste adevarata exprimata in pofida oricaror oprelisti cei 101 trandafiri legati discret intr-unul din cele mai frumoase buchete de flori le-a fost martorul credincios al iubirii declarate sub cerul instelat al zonei unde piatra are o mare insemnatate, inca din vechime. 
Bine organizat totul de Romeo cel care se gandeste la toate in amanunt, miresei i-a fost imposibil sa nu rada cu toata fiinta ei in timp ce ochii siroiau emotia care-i prinsese captiva intreaga fiinta. O stare de bine nemarginit careia nu a stiut cum altfel decat prin priviri ce scanteind exprimau intreaga sa pretuire fata de cel pe care l-a acceptat sa-i fie intreaga viata la bine si la greu alaturi. Si pentru ca abia acum a inteles cum e sa-ti exprimi iubirea dincolo de a rosti de pe buze doua cuvinte pe care nu toata lumea cand le foloseste le si cunoaste pe deplin semnificatia, sau o asuma in fata cui le rosteste, prin toti porii fiintei si o stare care parca te impinge de la spate sa  le faci auzite persoanei iubite, pune stapanire pe sine si descoperi experiente cu care nu te-ai mai intalnit. Dar cine iubeste, sau a iubit cu adevarat o data macar in viata stie ca asa, nu printr-un cuvant sau doua se defineste iubirea, sentimentul cel mai pur si mai frumos din cate exista, accesibil oricarui muritor facandu-l vesnic pentru cel, sau cea alaturi de care imparte simtamantul acesta intregitor pentru fiinta! 101 era numarul pe care si-l pusesera amandoi in gand ca vor sa-l atinga impreuna, fiind de-o seama, egali unul in fata celuilalt, parteneri de vietuire de cand el o impresiona intr-o zi dupa cursuri venind calare pe o bicicleta cu chitara dupa el ii cantase curtoazia si-i oferise garantia serioaselor sale intentii asumate pentru o viata printr-un inel ce simboliza punerea pe tava a inimii si sufletului sau. Iar trezita cu inima lui pe deget si cu sufletul lui pus pe tava in fata ei nu s-a cutremurat, nu a coplesit-o nimic, caci si iubirea ei pentru el, sincera si fidela si-a dorit dintotdeauna s-o imparta cu cine o va iubi! Acum descoperita fiind, se simtea usoara ca un inger cand stia ca e fiinta care binedispune, incanta, pretuieste, umple si intregeste viata unui barbat care o iubeste pe ea! Si cu garantia ca si reciproca e valabila, de vreme ce-i poarta inelul pe deget, cei 101 de ani impreuna se aratau frumosi si destui inainte pentru convietuit ghidati de iubire! Cine putea prinde buchetul miresei, altcineva decat Fabrizio, tatal lui Sergio, care fidel mamei lui Sergio pana la moartea teribila cand mirele de acum era la gradinita, merita si el o grija purtata de cineva cu timpul. Iar cum iubirea are si functie de parteneri si varsta si pasiunile pe care acestia le au in comun fatetele ei functie de cupluri, lui Sergio focul inimii-i va fi temperat de iubirea Julietei sale, Florina, iar lui Fabrizio cu focul acela temperat de timp si de grijile cresterii si educarii fiului sau fara mama copilului, prietena, iubita si sotia lui in persoana, o atentie si un brat fin dar de incredere i-ar prinde bine! Sa nu uitam nici ca iubirea face minuni! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...