miercuri, 10 decembrie 2014

Preturi mici, surprize mari!

Inainte de a-si vedea treburile indeplinite la birou pentru anul in curs, sotii Andrei si Maria Dobre isi fac ceva planuri pentru scurta perioada cand departe de activitatile ori preocuparile pentru serviciu isi vor vedea linistiti de armonia vietii de cuplu, undeva la munte, la prietenii lor. Si pentru ca ajunsi la varsta la care nu mai e o prioritate sa te cateri pe creste ca acum douazeci de ani, nici sa schiezi de mama focului pentru ca tineretea s-a cam dus, bat-o vina, clipele frumoase petrecute in tihna, la gura sobei in livingul cabanei inchiriate alaturi de alte doua familii cu care sunt bune prietene, sotii Dobre admira peisajul montan in plimbari care fac bine nu doar prin locomotie membrelor atat de putin folosite la birou, ci si mintii care evadeaza astfel dintr-un cotidian unde pereti plini de obiecte care atrag atentia asupra presiunii cu care targeturile impun mobilizarea si displayurile calculatoarelor, telefoanele mobile la care se vorbeste mai toata ziua si care astfel isi afla si ea saracuta linistea atat de mult cautata peste an. Iar pentru ca fiica lor, Loredana este plecata, stabilita si o duce bine-sanatoasa in regatul reginei, mama ei planuieste o mica evadare de 2-3 zile pentru a o vedea la final de an! Sotului nu-i spune nimic, caci vrea sa fie totul o surpriza, dar se intereseaza din timp pentru zbor si rezervari si singura achita totul pentru ca mosul sa-i mai bucure si lui existenta reintalnind-o dupa doi ani de cand fata lor a venit ultima oara acasa in scurta perioada de concediu de vara. Pentru ca stie ca in regat vremea e capricioasa mai mereu, dupa ce de primavara pana toamna ploaia e numitorul comun al fiecarei zile si norii cetosi cu griul lor tipic insular fac vocile nativilor acestui taram sa para gutural, in sezonul hibernal poata sau nu sa ninga, ideea e sa fii totusi pregatit si sa nu ajungi in pantaloni scurti si sandale si afara sa fie temperaturi scazute si zapada sa dea batai de cap traficului de orice tip. Asa ca a pregatit cum se cuvine garderoba pentru vacanta de la munte, de unde se vor retrage inainte de anul nou pentru un zbor la Londra, acasa la Loredana, fata lor care-i asteapta mandra si bucuroasa de ideea mamei sale de a reinnoda peste ani si mari si tari, ca in copilarie, obiceiul sarbatorilor petrecute acasa, in familie. Sotul ei, Rod va fi o placuta gazda si ghid pentru Andrei, unde asa ca baietii, vor asigura linistea pregatirii cinelor printr-o scurta iesire in pub, la un pahar de poveste alaturi de camarazii ok ai lui Rod. 
Pentru asta, i-a trimis mosului comanda pe net de incaltaminte si imbracaminte pentru sezon
iar pentru fiica lor pentru ca tot urmeaza ca ei sa fly to London tot asa un mic cadou de la mama! Preturi mini, calitate buna, oferta larga de produse, iata cum un ochi atent de doamna, sotie, mama, stie sa aleaga pentru cei dragi, de sarbatori!
Si cu toata chibzuinta dumneaei, tot femeie a ramas si in discutiile amicale cu celelalte doamne, cat barbatii pregateau gratarul, iar sotul ei se pregatea sa intre cu prima portie gata facuta, doamna Maria apucase sa scape porumbelul:
- Da draga, ca si noi facem Craciunul la fata la Londra! E surpriza mea pentru Andrei!
Apoi, chiar surpriza a fost cand el venind in spatele ei, spuse:
- Asa, Maria! Asa, deci! si-o saruta satisfacut, extrem de fericit ca are sa-si revada fiica si are sa mearga alaturi de Rod la meci la Chelsea, formatia lui favorita pe care de asta data o va vedea la lucru chiar din tribune si nu de la tv!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

In cautarea linistii interioare

Auzisem despre o fetita care intre timp a crescut si doar problema pierderii bebelusului de care avea grija fusese aceea care-i manca sufle...