marți, 20 octombrie 2015

Se poate!


- Frate, ce zici, iei si tu 5000 de euro  de la Banca Transilvania si mergem in lume cu ei? Eu am luat suma si ma gandesc ca luand si tu aceiasi bani putem merge sa ne realizam un vis maret al nostru!
- Ce ma?

- Da, Banca Transilvania, aia cu zanul cu bagheta si fustita mini peste costumul office din reclama de la tv de ceva vreme, vine acum sa intampine nevoile noilor ei clienti, diversificate pe masura asteptarilor tot mai deloc comune ale oamenilor. Ce avem noi, tu si cu mine in comun de cand ne stim?
- Stai asa, sa vad putin! Ne place si iubim amandoi la fel de mult frumosul in lume si viata, iar echilibrul pe care noi il dorim palpabil in lume, noi doi, eu si cu tine il regasim de fiecare data cand drumetim prin munti!
- Exact, fix asa! No, deci, acum vine intrebarea: Care poate sa fie (la ce ma gandesc eu acum!) visul nostru de mici, ce acum poate fi mai realizabil ca pana in trecut, ia zi?
- Ba, tu esti nebun, te gandesti la ce ma gandesc si eu?
- Lasa nestiinta, ironia, sarcasmul, sau mimetismul replicilor scenografice din Las fierbinti, ca nici tu nu esti Celentano,  eu nici atat Firicel si replicile Ba, esti nebun?/ Ba, esti prost? - zau, chiar n-au niciun fel de ancorare discursiva intre noi. Ce visam, deci noi de cand eram ca macul si ai nostri parinti ne-au insuflat iubirea pentru planul inclinat, impadurit si aerisit misto, acolo unde te simti vesnic deasupra tuturor si aproape de ingeri si de zei si impacat cu sine orice decizii ai fi luat in privinta propriei vieti?
- Everest?
- Bingo! No, si-acum, daca tot a dat napasta peste saracii oamenii aia nevoiasi din Nepal, de cand cu acel cutremur de magnitudine ridicata, nu mai bine, ca niste adevarati oameni de bine, iubitori de viata in formele sale cele mai simple si autentice, de natura si de munte, sa nu incercam, asa cum vom putea mai bine sa le oferim o mana de ajutor la ananghie? Am eu una, tu alta, in total doua maini, tu un card, eu altul, 5 si cu alte 5 fac fix 10000 de euro cu care ne interesam cum vom putea mai putin costisitor sa ajungem acolo la ei si odata ajunsi, dar si pana atunci si cat timp situatia si banii ne-o vor permite sa sedem in mijlocul lor ajutandu-i
cu provizii, medicamente, paturi, ajutor si devotament uman firesc vom fi aproape de ei, sa-i scoatem din necaz! Ce zici, te bagi?
- Mai intrebi? Normal ca da! Hai la banca si cu detaliile pe care mi le dai tu pe drum, facem economie de cuvinte si functionarii de acolo vor sti pentru ce anume am venit, iar de cum accesam banii o si taiem intr-acolo pentru ca avem nevoie de mult timp si mobilizarea fortelor de care dispunem pentru ca realmente schimbarea benefica pe care o dorim in lume, se va face si prin eforturile noastre conjugate! Card Star Forte zici, da?

- Da, frate card de credit, suma iti intra in cont, ai acces deplin la ea, tu alegi ce si cum cu fiecare banut! Acum, fireste ca sunt oameni carora le prieste suma pentru card de cumparaturi, unde poti cumpara ce vrei de suma asta dand banii inapoi bancii in rate fara nicio dobanda, ceea ce e foarte tare, dar noi avem ganduri mai mari de atat, ne gandim si la cum solutionam problemele altora, ne iesim din propria piele si gandim la binele lor, altruisti iremediabili cum suntem, iar ca orice pionieri, calcand pe drumuri unde doar cei realmente curajosi si fara a se gandi vreo clipa la binele si siguranta proprie, mergem sa fim acolo unde oamenii in dificultati mari au nevoie de o mana-doua de sprijin. Iar netul va facilita si distribuirile si aprecierile
si colectele pe care vom miza la un moment dat pentru a ajuta tot mai mult o tara indepartata, un pol al inaltimii si al dezastrelor cauzate de cataclismele naturale care ucid si distrug destine, cladiri, societate.
.................................
Mesaj in social media: Suntem bine si multumim pe aceasta cale Bancii Transilvania pentru ca ne-a oferit aceasta sansa unica acum pentru noi, studentii care avem si job, dar care nu am fi putut economisi in timp real raportat la ce s-a intamplat aici, la Kathmandu, unde incercam sa razbim alaturi de multi voluntari si oameni cu inimi mari pentru ca ce e cel mai important pentru localnicii de aici afectati peste masura de cutremurul devastator, noi toti cei care suntem aici sa-i ajutam sa se repuna la loc pe picioare le putem intrezari dupa zile si zile cand ne zbatem sa-i ajutam si sa le revonfortam increderea in depasirea greutatilor, e ca ei au reinceput sa spere si sa creada ca se vor ridica la loc! E un sentiment unic, sa ridici din ananghie un om, o societate, sa ajuti copii, sa-i hranesti, sa-i tratezi, sa-i transporti in spitale incropite in baracile ce au tinut cu semetia unei durabilitati improbabile la ce intensitate si ce urmari au fost dupa valurile de miscari tectonice...
Cruce rosie internationala, Salvati copiii, Unicef, voluntari peste voluntari, arata cu totii ca spiritul pasarii si racordarea firescului conjugat pentru acordarea ajutorului celui aflat in dificultate invinge orice stavilar dat de natura, zei sau rele intentii! Solidaritatea incalzeste, ajutorul propteste si ridica si din moarte atunci cand omul nu a incetat sa fie om! Iar prin oameni de suflet si cu inimi mari, oamenii deznadajduiti in declinul lor total de acasa isi recapata la loc fortele ca sa reziste timpului si naturii plina de vicisitudini, atunci cand altii cred in ei si-i ajuta cu tot ce e omeneste posibil sa depaseasca momentele grele! Multumim Banca Transilvania pentru posibilitatea aceasta care ne-a dus aproape de suferinta, aproape de inaltimi ale caror inimi atunci cand izbucnesc din tenebrele pamantului pe care cresc, darama tot si ucid totul in jur.
Viata se agata si de un fir de iarba neatins de moarte si-si duce speranta inainte cata vreme inimi mari si vointe altruiste isi dau mana si pun umarul solidar la intr-ajutorare! -
spun Sebi si Beti, cei doi tineri studenti, montagnarzi si saritori in orice tip de probleme semenii le au in jurul lor!

Articolul participa la SuperBlog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...