vineri, 27 noiembrie 2015

Gandind departe

Doina se trezea cu greutate, mai ales dupa ce nu auzise alarma setata pentru ora 6:00 si pentru ca ceafa-i bubuia deschise usor fereastra naucita de perspectiva unei intarzieri mari pentru inceperea obisnuita a unei zile de serviciu, la scoala de care nu o desparteau nicio distanta prea mare si niciun timp prea indelungat cat sa-i rapeasca femeii pentru a fi in cancelarie si a saluta pe toata lumea de dimineata. Bucuroasa de faptul ca afara incepuse deja sa ninga si peisajul o transpunea in povestile si basmele copilariei, unde zane si magi o ajutau pe fetita ce incepea gradinita si mai apoi scoala sa creasca armonios, o scurta privire pe telefon o linisti imediat. Pentru ora 8:00 cand trebuia sa ajunga la prima ora, mai era destul timp, asa ca facu miscarile pentru dezmeticire, se dezmortise imediat cand la radioul pornit mai inainte de gimnasticile diminetii-si asculta piesa favorita I will always love you continuata cu a doua first best green ever in topul muzical personal Desert rose cu Sting si Cheb Mammy. Dus rapid, ca-n armata unde iubitul ei, om care a imbratisat o astfel de cariera, zi de zi palpita de antrenament si stare de veghe, pregatit mereu pentru a onora ordinele prin conformarea lor, dupa care robotul de bucatarie pregatea micul dejun al campioanelor ca ea: smoothie cu ierburi, nuci, portocale, banane, fructe si zarzavaturi intr-un cuvant cum o spune Vivi, capitanul care i-a oferit bratul sau si inelul de logodna inainte plecarii pe frontul de est, in Afganistan. 
Pesemne oboseala acumulata peste vreme, schimbarea de anotimp concretizata noaptea trecuta prin aparitia zapezii, usoara insomnie,  dorul de jumatatea ei... Licoarea minune preparata de cel mai de-ncredere bucatar, robotul de bucatarie profesional care nu te intreaba, nu te bate la cap cat sa dozeze ingredientele, el tace, ma rog e un fel de a spune, ca atunci cand e-n exercitiul functiunii e sonor si muzical, dar de incredere, eficace si ce-i iese din mana lui inghiti cu pofta si fara nicio grija! Mama ei a cadorisit-o anul trecut de sarbatori cu robotul, caci a gasit promotii electrocasnice pe Marketonline.ro, magazin online electrocasnice.

O stia mereu ocupata pe fiica ei, nu o gurmanda prin definitie si atunci si-a zis ca-i va multumi ea mai tarziu, cand va vedea zilnic o economie apreciabila de timp pentru sine, caci de facut numai pentru scoala sunt o droaie, in fiecare zi. Iar cum timpul nu mai e cum era odata, trece de nici nu stii cand, 24 ore nu-ti mai ajung sa faci toate cele acasa si pentru job, bucatarul caruia-i face mereu cu ochiul cand paseaza toate cele e o minune de tinut acasa. In functiune. Cum vacanta de la scoala-i va oferi cateva zile sa se pregateasca pentru jonctiunea cu Vivi, care conform promisiunii va fi acasa in bratele ei cel mai tarziu in ajun de Craciun, sa pregateasca bradul acasa si sa apuce sa faca amandoi cumparaturile pentru prieteni si familie, Doina se va pregati cu liste facute, de cumparaturi de una singura, pentru ca omul ei de nadejde sa fie la propriu dat pe spate de intampinarea ei. Are retete cateva pe care le doreste aplicate, iar Vivi fara indoiala ca va simti de departe ca vine acasa cand din aleea strazii de la bloc razbate mirosul imbietor al preparatelor pentru sarbatori.
Dar cum asta-si zicea femeia in timp ce-si gusta dimineata preparatul pe care Phillie i-l pregatise, timp mai e pana atunci isi zise ea, constatand cu bucurie ca starea de dinaintea ridicarii din pat trecuse instantaneu. Atunci exclama:
- Bai, ce bine e sa gandesti pozitiv!

Articolul participa la Superblog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Cadouri de iarnă pentru cei dragi. Accesibilitate și utilitate cu design atrăgător la preț avantajos pentru portofelul tău.

Când șeful m-a chemat la el în birou să-mi arate noua lovitură în ceea ce privește recrutarea finalizată pentru postul pentru care găsire...