miercuri, 6 aprilie 2016

Si-uite-asa cu farmec aluneci gratios spre fericire

Do it yourself e deviza careia i-a ramas dintotdeuna fidela. Bogdana, caci despre ea este vorba este o tanara independenta, cu cariera si relatie stabila, ce-si pune zi de zi in aplicare filosofia de viata. Perfectionista si usor incapatanata pana la intimidarea oricui are o parere ce vine-n intampinarea ei cu sfaturi menite a o aburi mai mult, ea face totul pas-cu-pas pana cand este multumita. Si, feminista convinsa, fara a lua apararea soferitelor lipsite de cunostintele temeinice ale regulamentului de trafic pe care codul rutier il contine si care fac din expresia jungla urbana un mod perfect acoperitor al felului haotic in care se conduce pe strazile patriei, oriunde, nu doar in marile aglomerari urbane, in intersectii, sau pe bulevarde arhi-populate cu fel de fel de cladiri deservind diverselor scopuri prin care este incurajat antreprenoriatul si libera decizie ferma de a-ti trai viata si a castiga din punct de vedere profesional direct proportional pe masura implicarii urmand deschisa alegere cu privire la viitorul pe care cum ti-l pregatesti dinainte asa vei putea si sa te bucuri de satisfactia pe care o presupune succesul demersurilor tale, ea stie una si clara: anume ce poate face ea singura in privinta prorpiului traiect al vietii personale, prin asta implicand tempo-spatiu privat, anume casa, masa, masina si tot ce tine de amenajarea si intretinerea, decorarea si ornamentarea spatiului in care dupa serviciu se destinde, adoarme si cu siguranta ca mai indeplineste si o serie intreaga de lucruri si activitati domestice pe care orice om le face in casa lui in timpul liber. Fireste ca nu vrea sa epateze si sa se masoare din perspectiva lucrurilor care definesc mai mult genul masculin, decat cel feminin, ridicand greutati comportand saci de ciment, sau doborand munti in sesiuni de powerlifting la sala de gym, caci educatia cu care a crescut si pe urma convingerile sale ferme de viata o fac pe ea, urmasa Evei, o femeie puternica din toate punctele de vedere, nu inteleasa ca o dura, sau o femeie-barbat, ci o fiinta complexa care a adunat pe parcursul vietuirii o serie intreaga de experiente care i-au calit competente si aptitudini expresive, ce o pot face sa se adapteze oricaror conditii de mediu nu tocmai favorabile in genere celor mai multe dintre suratele femei, cele care scot mereu la inaintare fel de fel de conditii presupuse pentru ca o casa in care ele dorm si convietuiesc, sa arate nu ca dupa razboi, ci ca atunci cand o mana indemanatica de femeie stie si poate intretine bine lucrurile inauntrul peretilor astfel incat un echilibru sa se simta de la curatenie si pasnica cel putin, daca nu agreabila dispozitie ce te imbratiseaza de cum deschizi o astfel de usa de casa si odata trecut pragul ei binele te invadeaza si nu i te poti opune pentru ca-ti prieste.

O delicata si o priceputa in privire, atenta la detalii, indemanatica atuni cand trebuie si actionat intr-o situatie, Bogdana stie ca pentru o femeie pastrarea celei mai bune conditii fizice, psihice si emotionale comporta o atentie riguroasa a felului in care arati si te percep senzorii exteriori, iar cand acestia vin din partea genului opus, atunci gratia si feminitatea trebuie sa razbata prin toti porii fiintei sale, dar nu imbracand vestimentatii vaporoase prin care toate formele sa fie prea la vedere, caci institutia femeii nu inseamna doar a-ti incrucisa ochii intr-un decolteu ce descrie prea ingaduitor curba periculoasa a unei vai prea adanci de unde doua coline nu prea abrupte spre varf, dar bine conturate capteaza fixand cu o magie ce fierbe sangele in vine ochii de vanator cu gloantele pregatite in teaca de unde doar pusca mai trebuie scoasa pentru a ochi si a castiga trofeul. Nici picioarele lasate prea mult sa respire aerul ambiental cand scurtimea rochiei sau fustei nu ajuta inaltimea posesoarei de tocuri destul de inalte, nu sunt dintre alegerile pe care ea le-ar face. Nu, pentru ca nu o definesc astfel de gesturi, astfel de viziuni asupra lumii, in mijlocul careia ea se pozitioneaza de fiecare data in centrul atentiei. Si nu considera prin asta un subiectivism exacerbat ce ar lasa pe dinafara intr-o concurenta benefica in orice fel de domeniu si care scoate la iveala tot ce-i mai bun in materie de randament al oricarui demers, caci crezul ei e ferm cand face de cand se stie tot ce tine de ea pentru a fi bine pregatita in orice situatie pe care viata si ziua i-o poate scoate provocator in fata si-i cere imperios reactia, un raspuns de care depinde felul in care situatia pe care o constata-i propria raportare la noul si ineditul circumstantei. Vorba aceea La vita e bella, doar ca mai spune ea ferm, cum te pregatesti mereu si de fiecare data din timp, asa vei sti si putea face fata tot mai bine noilor situatii ce par a te invada si atunci te simti singur, mic si parca inadaptat. Pentru asta, fire sportiva si energica pe cat poate fi mai departe o femeie care sare de pe dulapul din sufragerie la 4 ani de viata si apoi face din strictetea regimului alimentar presupus de o cariera sportiva ca gimnasta o realitate pe care o abandoneaza doar pentru ca din punct de vedere fizic accidentarile i-au limitat posibilitatea de exprimare artistica in cariera sportiva, Bogdana nu a dat nicio clipa inapoi ca racul, ci a continuat sa mearga inainte cu fruntea sus. Si dupa iesirea din circuitul sportiv de performanta, studiile si  cariera profesionala civila, iar nu momentan tributara domeniului sportiv care a facut-o fericita in postura de concurenta la concursurile si intrecerile de profil, pastreaza acelasi status, definit prin expresia femeie puternica, are farmec, e autonoma si independenta din toate punctele de vedere.
Cand a venit vorba despre a lasa insesizabil garda usor mai jos, fara a pierde din observatie atentia cu care atunci cand relationezi e bine totusi sa ramai neutru pana cand dovezzile certifica validitatea simtamintelor exprimate doar verbal, ritualul prin care ea si-a castigat aprecierea, respectul si devotiunea pornita din iubire a logodnicului ei Silviu, un civil, nu ofiter, nu politist, nu fost sportiv, om comun, obisnuit, aparte doar prin felul in care o face sa se simta cand este in preajma lui si tot timpul petrecut impreuna e o desfatare si o oaza de beneficii de calm si zambete dincolo de agitatia si consumul de tot felul la care persoana ei e supusa in taioasa lume a afacerilor sociale e felul in care siesi isi dovedeste respect, apreciere. Pentru ca a fi placuta nu razbate doar din felul in care codul vestimentar transmite in interactiuni publice mesajul acesta despre propria persoana, ingrijirea corporala face din femeia puternica pe care viata si experientele unice prin care a trecut o exponenta a feminitatii si gratiei feminine, oriunde Acasa indiferent de coltul de lume si in mijlocul carui colectiv de persoane s-ar afla, o fire spontana, originala prin tot ce este si face si de aceea remarcata si apreciata. Asta e o constatare, iar nu o falsa imagine despre sine pe care unele dintre eve o mai cred pentru ca inauntrul lor, acolo unde e cel mai intim loc, e intuneric si incertitudinile doresc mascarea temerilor prin construirea falsei imagini in exterior. Nu, oglinda nu este nici prietena ei cea mai buna, dar nici rivala ei, flerul nativ in schimb este atuul ce-o face ca oriunde merge si se implica, totul despre ea sa fie laudat la superlativ.

Cand seara-si asteapta logodnicul sa sune la usa intors din strainatate din  misiunea pe care serviciul sau a presupus-o, ritualul ei de infrumusetare dezgoleste ascutimii privirii picioarele sale pentru inspectia de seara, caci dorul se lasa dus daca la revenire toate-s bune si frumoase, iar decursul serii nu intampina nimic agatator, daca ma intelegeti. Asa ca microni de milimetri, abia perceptibili privirii sunt conjugati la timpul trecut ca sa nu se simta cand va pune mana, caci da, el are voie si fara sa vrea pielea mainii lui simte cand ceva agata intr-un loc si nu lasa libera alunecarea.  Asa ca atunci cand crema depilatoare se aplica iar ragazul insesizabil de 3 minute confera ocazia de a invoca providenta pentru un interval mai consistent de timp pretios pentru ca opera de arta pentru o seara romantica, de bine ai venit, iubitule! - sa fie wow cu totul! Nu de alta, dar migaleala si hawk eyeul feminin, nu ala din circuitul WTA de tenis de camp feminin profesionist, ci ala personal e ceva bazat pe niste argumente. 3 minute cat sta aplicata crema depilatoare pe piele normala, ultima data de pilda, l-ar fi vrut atunci chiar, langa ea, pentru ca atingerea trupurilor lor sa-i fi incalzit iar inima fix atunci si conexiunea sa se fi reactualizat, nu ea in baie asteptand momentul cand avionul l-ar fi adus in tara pe aeroport si de acolo pana acasa, ha-ha, inima se mai raceste, chiar daca pielea ferm nuantata de pilozitatea proaspat indepartata simte mai roz lipsa simbiozei cu micile radacini de par. Dar ea s-a limitat la a-l suna, iar raspunsul lui care de cum i-a auzit glasul placut a si facut-o sa fiarba, sunt pe drum, draga, da, a pregatit decorul cu covorul rosu de la prag si pana in dormitor, cu petale rosii si multa ardoare. Cand patimile scurtului timp in care au fost despartiti de granite geografice, ramasi conectati sentimental pe aceeasi lungime de unda, mainile li s-au tot atins fiebinte si constatarea alunecarii prea rapide a palmelor sale pe locurile in care epilarea si-a facut bine treaba, povestea lor de iubit a continuat in spatele usii pe care el a reusit s-o impinga usor pentru a oferi intimitatea necesara.
Ce-a iesit dupa noaptea de iubit au constatat amandoi, intr-o prima faza doar ea, care bucuroasa de rezultatul testului de sarcina, l-a repetat de alte doua ori si cand toate au fost consecvente aceluiasi rezultat, seara cand i-a dat vestea ca vor fi parinti au repetat episodul, sarbatorind tot iubind frumos sarcina ce le va mari familia in curand. Vizitele la medic pentru observatia aferenta sarcinii instalate le-a atras atentia ca un carucior simplu nu e de ajuns cand in burtica mami are o pereche de gemeni, si un baietel si o fetita!
Asa ca vor lua un jeep pentru fratiorii, pe care cand mami, cand tati, cand amandoi la brat ii vor plimba relaxati prin parc, la vremea potrivita!

Articolul participa la Spring SuperBlog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

In cautarea linistii interioare

Auzisem despre o fetita care intre timp a crescut si doar problema pierderii bebelusului de care avea grija fusese aceea care-i manca sufle...