sâmbătă, 22 octombrie 2016

Conecteaza-te si tu!

- Ai vazut ma Avataru? 
- Ce Avatar zice tu la mine?
- Ma Youssuf, fii atent: nu e vorba despre poezia lui Eminescu, celebrul nostru luceafar, de-ai studiat tu la facultate Avatarii faraonului Tla, ci filmul ma, ala cu soldatul american ce facea parte dintr-o misiune speciala si care ajuns alaturi de o echipa intreaga de mercenari si cercetatori explorau tainele unei planete nou descoperita,
- Asa si?
- L-ai vazut?
- Filmul, nu, dar Eminescu citit la mine si placut mult.
- Eu te-am intrebat, pentru ca vezi tu, am cam descoperit o chestie general valabila: coincidentia oppositorum se aplica in absolut toate aspectele ce tin de existenta noastra a tuturor, ma Youssuf. Uite de pilda, apa, despre care atatia chimisti si oameni de stiinta au analizat felul in care practic ca printr-o minune, ce poate chiar transcende capacitatea noastra logica de a rationa, partile atomice din care se compune constituie o legatura chimica fara de care viata ar fi fost doar o iluzie, gandeste-te si tu, nu tu oxigen sa respiri, nu tu apa sa poti bea si sa fii fresh, n-am dreptate?
- La partea cu viata conditionata de ambient, categoric, nimic de zis! Dar nu inteleg ce-are Avataru ala cu expresia aia latina!
- Eh, la fel cum 2 atomi de hidrogen se combina decisiv cu unul de oxigen pentru ca apa sa ia nastere la inceputurile vietii, tot asa spun ca principiul acelei expresii latinesti exprima viziunea nu doar filosofica ancorata si-ntr-o-ntelepciune veche de cand lumea, anume ca exista in orice principiu opus unuia dat care face ca in viata armonia convietuirii lor sa fie rodul unei stari de echilibru, in pofida unghiului de vedere ce initial prin opozitiile caracteristice nu ar incuraja asta. Astea ne fac totusi sa dam increzatori din cap cuvintelor lui Einstein, alea cu minunea, da.
- Cred ca vrei sa te referi la un fel de posibila mutuala acceptiune, un fel de concordanta la mustata intre doua categorii de evenimente, actiuni sau elemente ce stau la baza principiilor vietii si care, asa pare dinafara vazut totul, lasa una de la alta, se inteleg si intra-n combinatii care consolideaza edificiile vietii si ale principiilor ei.
- Da, sa stii ca si in astfel de cuvinte se poate exprima ce vreau sa spun. Am sa mai spun asa: Genul este iarasi, in aparenta un dat, o distinctie care face ca viata nu doar sa existe, ci si sa mai fie. Adica prin impartirea vietii dupa aceasta categorie de gen, masculinul si femininul asigura perpetuarea speciilor. Conditia este ca genurile sa se combine, asa cum doi atomi de hidrogen vin in contact cu unul de oxigen pentru ca apa sa ia nastere, tot la fel in Avataru' ala de care-ti ziceam eu soldatul ala american intra in contact cu lumea acelor fiinte ce populau acea planeta si prin parul lung purtat de ei erau in permanenta conectati la mediul lor natural ce-i gazduiau. Tot prin par se realiza si comuniunea dintre populatia de pe planeta si dragonii-naripati ce-i purtau pe spate in modul lor de a-si apara modul de viata si planeta de atacurile invadatorilor neaveniti, calaretul conectandu-se la ochii si mintea animalului de povara prin conexiunea firelor de par.
- Gata, stiu ce vrei tu sa spui: la modul ca opozitiile se pot si atrage, nu doar ca asa cum sunt ele caracteristicile a doua categorii opozabile se resping si nu exista viata, colaborare, posibilitate de combinatie cu rod. Asa cum masculinul si femininul se combina si asigura familia si duce viata mai departe, tot la fel un spatiu gol de o anumita forma se va umple cu aceeasi forma destinata a avea aceeasi forma si a se potrivi in respectivul loc. Vezi principiul construirii ferestrelor si geamurilor, lamba si ulucul, decupaje din material potrivite in spatii lasate libere pentru a se-mpreuna si a face tot sistemul construit operabil si functional.

- Ce voiam eu sa spun, e ca in cazul perifericelor IT&C, important e ca omul sa aiba acces neconditionat de nimic altceva decat propria vointa la sculele sale cu care lucreaza. Asa cum era deseori vorba prin camine cand ai venit tu la studii in tara la noi, de-i tot auzeai pe unii si altii ca seara au program de dansa-ntr-insa, stresul din timpul sesiunilor se dilua in modul ala, partyuri, lume multa, bauturi, cuplari ocazionale cu beneficii imediate. Acum tineretea facultatii a trecut, stii si tu ca diferenta calitatii pe care o vrei o asigura produsele de retelistica si conectica ce au in spate o experienta pe piata de profil si asigura de o buna perioada serviciile si produsele care multumesc utilizatori. No, in tara noastra, avand o experienta de 10 ani baietii astia de la www.conectica.ro fac treaba buna si asa cum sade bine la ceas aniversar, dau o altfel de petrecere pentru a multumi colaborarea cu un portofoliu impresionant de clienti: intre 15-30 octombrie 2016 Conectica organizeaza Saptamanile retelisticii! Spune si tu prietenilor tai cu care te vezi acum in weekend si uite-asa impusti dintr-odata doi iepuri, ei nu vor mai avea probleme de nicio culoare de conectivitate, netul le va zbarnai la viteze mult ravnite si-n campania electorala americana, routerele, cablurile HDMI si adaptoarele HDMI isi vor face si ele treaba si proiectele preluate se vor preda la timp rezolvate pentru ca nimic nu a stat pe potriva.

Pentru treburi bine facute si la timp puse pe tava clientului, importanta e legatura care se creeaza si felul in care si mai ales cu ce o intretii. Cand fluxul circula constant, muncesti cu drag si spor, Conectica te mentine in sistem si asta-i al naibii de bine pentru cate ai de facut, stii ce zic?
- Da, frate meleu, ca stiu si io d-astea de glumit pe la voi pe la Romania, ca-n Avatar, comuniunea aia Om-vointa-necesitate de a rezolva o situatie si ustensilele, serviciile, sculele cu care sa te descurci sa indeplinesti ce ai de facut. Asta se cheama comuniune, nu doar colaborare sau buna comunicare & cooperare, e cu una-ntr-alta si nu e complicitate, ca scopul nu raneste nimic, el doar imbunatateste lucrurile in jur.
- Hai la o bere acum, pe urma vii si ma ajuti si tu la o mana pentru partea mare pe care o am de lucrat la proiect. Timpul e scurt, munca multa, noi suntem prieteni si eu fac cinste. Atat! Vii cu mine, restul povestim in masina si la bar. Ia pe tine si sa mergem!

Articolul participa la Superblog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...