marți, 25 octombrie 2016

Victorieeeee!

- Sando, scoala-te mama si hai la scoala, ca-ntarziem azi-maine si nu mai pupam Bac-ul!
Dupa ce-si amanase deja alarma telefonului, tanara se mai intoarse de doua ori de pe o parte pe alta si dupa ce mama-si facu rondul de dimineata se gasi sa spuna:
- Vin acuuuuum, iau pe mine si viiiiiin!!! Fii te rog buna si fa-mi si-un 3 in 1 ca dau teza a doua ora si-s obosita la cat am invatat aseara!
- Bine, mama, bine, 3 in 1, s-a notat!
Fire sportiva, cateva genuflexiuni, niste abdomene si fandari i-au fost suficiente pentru a trece peste motaiala matinala si a fi fresh si pregatita de scoala.
Pantaloni sport dama si tenisi, ca tot e trendy chiar si fara costumatie sport i se potrivesc fetei la fel cum iarna temperaturile scazute implica protejarea mainilor prin purtarea manusilor. Eficienta si utilitate si un stil propriu ca intotdeauna, ca atunci cand mica fiind nu doar papusile si carucioarele cu bebelusi i-au placut ei ci si mingea, coarda, topaiala, sariturile, iar de aici si pana la a fi o sportiva legitimata n-a mai ramas decat un singur pas pe care ea l-a asumat devreme. Nu si-a reprosat mai tarziu ca s-a grabit cu alegerea facuta, ci s-a felicitat pentru ca a invatat sa depaseasca multe bariere si sa se reinventeze mereu, sa gaseasca in fiecare moment greu solutia depasirii sale, caci asta diferentiaza invingatorii in sport si-n general in viata de ceilalti indivizi, competitori sau nu, felul in care in  momente dificile reactia ce vine din interior mobilizeaza gasirea solutiilor si aplicarea lor pentru depasirea impasului. 
Mingea si topaiala de mica, au facut-o sa fie mereu tonica, sa creasca frumos si asa cum i-a placut mereu, sa nu fie mica, detenta, alonja si restul aptitudinilor de ordin fizic, tehnic si tactic castigate pe parcursul carierei sale de handbalista o recomanda de altfel pentru a fi si in prima linie a modei in materie de  vestimentatie si incaltaminte sportive. Dincolo de sala de sport, doar la balul de absolvire va face o mica exceptie si se va conforma stilului, rochia de seara si pantofii cu toc sunt momentan puse la pastrare, mai ales pantofii, cei care si ei, ca majoritatii femeilor creeaza, mai ales la dansat acele probleme cu batutul in zona expusa a piciorului si care ne e cunoscuta din mitologia greaca de la razboinicul Ahile. Plasturii sunt o solutie de moment, dar, gandind fara jinda in perspectiva sosirii evenimentului de final de an si liceu totodata, caci a doua zi, sambata stie ca are meci, nu e tocmai prea bine sa alergi, sa jonglezi pentru a te demarca libera pe semicercul advers pentru a inscrie cand ai probleme chiar si la mers. Nu mai vorbim despre oboseala. La meci, cu atat mai mult cu cat el este dimineata, ma rog, spre amiaza, dar timpul deplasarii lotului trebuie si el luat in calcul, asa ca nu va fi vorba despre nicio scutire sau invoire pentru faptul ca va fi absolvirea liceului, meciul e meci, in primul rand pentru tine ca jucatoare, in al doilea rand pentru ca asigurandu-te ca te si odihnesti si tu si picioarele tale, nedorind bravada cu orice pret de dragul ochilor atintiti spre tine, poti sa-ti ajuti echipa si ce petrecere mai fericita poate concura cu o victorie muncita pe teren? Raspunsul: niciuna!
Asa ca atunci cand picioarele ei ii soptesc atat de ferm incat ea mereu le asculta, nimeni din clasa, ori din anturajul colegelor de echipa, seara de la antrenamente nu o poate ademeni pe fata care nu se crede si nici nu s-a crezut vreodata printesa pentru a adopta in mod curent vestimentatia ce distinge femininul de masculin, recte rochia si fusta si pantofii cu tocul cat mai inalt pentru a compensa o eventuala diferenta prea mare de statura a celui de langa ele. Ea are stilul ei, e originala in tot ceea ce face si crede cu prisosinta ca munca aduce in timp recompense. Stradaniile aduc satisfactii, nu parada, nu risipa, nu balurile si petrecerile. 

Raspunsul cu care vii in intampinarea tuturor provocarilor zilei e decisiv in orice alegi sa faci! Fii inspirat in activitatea ta si in sport conteaza pe Answe(a)r, ca-ti poarta bine de grija, tie si mai ales picioarelor tale! Ele doar iti aduc victoria!
Iar de-ar fi vorba intre noi, ca picioarele ei sa vorbeasca, ori incaltarile care-i protejeaza mereu picioarele, de care are mare nevoie, caci jocul de handbal e indispensabil pentru ea, iar in sport nu poti concura la cel mai inalt nivel cu probleme tocmai la picioare, povestea pe care ar spune-o despre Sanda ar fi cam asta de s-a zis pana acum. Nu, n-are ea dialog prea mult, caci picioarele pastrate in conditii bune de incaltarile care te si definesc si te si ajuta sa-ti mentii in parametri optimi randamentul sportiv e cea mai buna alegere facuta. Asumata, decizia asta are si pe termen scurt, mediu si cu atat mai mult pe lunga durata o importanta covarsitoare, iar de sacrificiu nu poate fi vorba cand pentru tine sportul inseamna ceea ce te defineste, competitia din teren si antrenamentele un mod de a fi, traiesti cu, prin si pentru picioarele tale! Ele-ti aduc, alaturi de o buna pregatire si o disciplina sportiva netagaduita victoria. Iar asta nu se compara cu nimic, caci dupa victorii, celebrarea lor vine alaturi de colegele de echipa si rasplata muncii depuse insistent aduce implinire si voie buna. Dar nu si pantofi cu toc si dansuri multe, ca mai avem nevoie de picioare integre! In loc de asta, merge un volei, tenis, asa de relaxare si de pastrare in forma! Adidasi ca turnati pe picior sunt, personalitate si creativitate in joc sunt native, victoria e pe vine! Ole!


Articolul participa la Superblog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...