marți, 28 februarie 2017

Primavara-ncepe si la Spring Super Blog! 2017, de-acum!


Dupa un an ciudat rau de tot, la finele caruia in zi de mari decizii pentru fiecare dintre noi, politichia din tara a decis ca transfugii, migrantii in timpul lor liber nu-si pot exercita dreptul fundamental la vot ca vezi Doamne asa se previne votul multiplu si manareli electorale despre care spunem sus si tare ca suntem satui pana peste cap, dar ca natiune nu putem spune ca indivizii ce-o compunem gasim si spiritul acela de coagulare a unei unitati menite a face din elogiul unor societati cu spirit civic sanatos si care chiar pe bune se bate si se ia la tranta cu o meteahna a omenirii asimilabila urateniei spirituale a celei mai vechi meserii veche de cand e lumea, curva de coruptie, cu alte cuvinte lumea si-a vazut de treaba ei, cei direct implicati in a castiga alegerile s-au ocupat mult mai usor de asta, cata vreme au avut de-a face cu un electorat prezent in proportie nereprezentativa la nivel de tara (luand in calcul doar romanii cu drept de vot), dar care asa spune istoria, a decis ceva. Ceva care de mai bine de-o luna, toata presa internationala semnaleaza in cadrul breaking news ca Romania e o tara unde multimea care protesteaza in strazi nu mai legitimeaza guvernul pe care o parte irelevanta a ei l-a decis votand, caci restul celor nemultumiti acum, atunci fie n-au avut cum vota (fiind studenti cu viza de flotant in marile centre universitare ale tarii nu-si puteau permite sa piarda zile si bani ca sa poata ajunge in locul unde domiciliaza permanent ca sa stampileze votul)... Legatura cu Super Blogul e simpla. Pe 10 decembrie, plecat-am din Brasov foarte matinal sa vin la Gala editiei de iarna, la capitala, unde erau 10-15 grade cu + si aer si iz primavaratic si flori cu noi petale ce-si gaseau drumul spre lumina dadeau o culoare aparte unei bonome zile de final de saptamana de activitate intensa pentru majoritatea dintre noi. Gala a fost pe 10, la fel ca si ziua in care s-a decis ca romanii-si vor alege noua componenta a parlamentului si guvernul. Anul trecut a fost ciudat asa cum v-am mai zis, finele sau a marcat nu doar prin 10 decembrie si gala Super blog din capitala o parte frumoasa a lui 2016, anul acesta incepe greu, infrigurat, inzapezit, frigider, mohorat, ploios, innorat, dar cu o incapatanare ce face din determinare un sinonim mai bine aspectat in interactiunile pe care le avem cu totii, cata frunza, cata iarba, culori, arome, ideea e de multitudini de, varietate, diversitate si unitate, mai deloc. Se incearca, dar pasii spre sunt cei mai umili si care duc intr-un final poate mai putin acolo unde vrei s-ajungi, daca nu stii prea bine unde vrei s-ajungi si pe unde poti ajunge acolo unde se presupune initial ca ti-ai exprimat macar in sinea ta o alegere intima cu care sa fii pe deplin de acord.
Vremuri ciudatele, variatiuni la fiecare pas, in contextul asta, o ancora ce te tine la suprafata unor ganduri ce tind sa imearga e competitia de blogging creativ, care face de 5 ani deja obiceiul de a celebra venirea sau anticiparea primaverii punand condeiele, digitatia la treaba in perfect acord cu mintea contemplativa ce-a vazut filmul povestii in facere. Azi se gata februarie, maine vine Martisorul, de maine scriu la Spring Super Blog 2017, care an, sper sa fie mai gentleman ca fratele sau mai mic. Bun venit tuturor, imbratisari calduroase celor mai noi membri in concurs, pe locuri, fiti gata, ca de maine, nu, nu luam cu lopata, dar de dat startul sa stiti ca se da! Nu e bataie cu timpul, ca nu suntem la atletism, raliuri, formula 1, sau moto GP, ci pe note, jurizare, ca la patinaj artistic, sarituri cu schiurile, sarituri in apa, gimnastica si alte sporturi unde componenta disciplinei, expresivitatii artistice imbina in activitatea motrica a sportivilor elementele de tehnica desavarsite in timp si antrenamente solicitante, deseori epuizante, dar care, de-atatea ori in care omul a reusit sa triumfe celor mai aprige conditii, fara ca integritatea sa-i fie amenintata de sfarsitul pulsiunii interioare, a calit trup si minte, brat si femur si calcai al lui Ahile, determinand personalitatea umana sa se adapteze mereu altor statusuri si mai dificile. Sau, cum o spune muzical, in versurile unei piese care in forma sa de pop-art music international se aude peste tot in lumea asta si mica tot atat pe cat este si de mare, What doesn't kill you, makes you stronger! - Kelly Clarkson!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

In cautarea linistii interioare

Auzisem despre o fetita care intre timp a crescut si doar problema pierderii bebelusului de care avea grija fusese aceea care-i manca sufle...