marți, 7 martie 2017

Pute si puturi

- Crede-ma, stiu mai bine chiar ca oricine, deci pe tine nici nu te mai pun la numar, esti in duzina pe care o depasesc frecvent lejer!
- Uimeste-ma, ce tot stii atata? Cat fac 2+2, de pilda stii?
- Prietene, asta depinde, ca nu vorbim de matematica, dar daca avem gramatica in vedere, zic asa: doi plus alti doi nu poate da niciodata mai mult de patru aliniati asa unul dupa altul, ca-ntr-un sir, indian, sa zicem. Pe de alta parte, asa cum picatura ploii care cade intr-o balta pe strada poate avea menirea de a-ti strica si haina si pantof si dispozitie la inceput de zi, sau, ma rog, in oricare moment al zilei cand vremea te surprinde, doi plus doua pot face mult mai mult de 4, sau niciunul, sau mai putin de 4, depinde de ADN, compatibilitati, dorinte, pasiune si de materialul cu care se lucreaza, ca si ala daca-i aplici caciulita pe cap gandeste mai putin si rezultatul nu mai da pe aproape, ci cu virgula...
- Unde vrei s-ajungi, de sapi parca sa rascolesti, crede-ma ca nu pricep, dar te manjesti cam tare sa tot sapi dupa pute, puturi, cum vrei sa le zici, sau cum ti-o placea, functie de context!
- In niciun caz, si de-ai avea tu dreptate, ceea ce e exclus, nu am cum trece-n partea ailalta, sa dau de luminita de la capatul tunelului, sau de malul inspre care ca un zbuciumat uitat de zile bune pe mari agitate ma-ndrept fara sa stiu de-l mai apuc ori ba.
- Ca sa intru si eu in jocul tau si sa folosesc acelasi sarcasm, de apa ai tu nevoie omule, ca de aer, ca vorba aia, amandoua presupun si conditioneaza nu musai impreuna, ci si individual viata. Si de altele, dar alea ti le scriu pe email sa-l citesti doar tu, ca de vorbit aici, ne mai aud peretii, chiar daca nu vezi tu vreun coleg pe aici, asta nu inseamna si ca nu e nimeni in zona, caci ideea pe care trebuie sa traiesti s-o inveti minte ca se aplica prea adesea e asta: orice perete are urechile lui, dar la fel de bine pot aparea si alte organe receptoare de simt, ca ochi
- Sau de alta natura...
- Cum natura?
- Nu, nu e vorba de pomi aici, e vorba despre alte organe, de simturi si de alte functii
- Ah, da?
- Da!
- Auzi, ce faci tu pe-aici, la cat dai din gura, nu ti-e sete si tie, ca mie da?
- Ba da, hai ca asteptam oaspetii hidratati bine! Putul La fantana e-n hol, au forat altii pentru asta, acum apesi clapeta, umplii paharul si setea-i gata, pleaca de la tine si te lasa sa-ti faci treaba.

- Era buna si-o bere, doua, dar aia e bine s-o bei pe terasa langa unul cu care te-ntelegi, nu la nervii pe care mi-i faci tu, de pilda!
- Maine vezi ca n-ai liber, se vine la munci, avem timp berechet sa povestim la o cafea la birou, asa pe inceput de activitate solicitanta peste zi!
- Eh, nu mai spune, chiar asa, stii ce zic?
- Ce-ti mai tot place sa dai din morisca aia, zici ca esti Don Quijote care se bate cu eolienele pe campurile unde vantul chiar ajuta producerea de curent alternativ!
- Vanzarile, omule, trebuie sa stii si tu, de vrei sa ramai in bransa!
- Vad maine prezentarea si ma decid, iti spun mai apoi, da?
- Ok, la prezentare vezi ca sunt si fursecuri, nu doar apa si cafea, iti formezi ideea si apoi in weekend te scot eu la bere, bine?  
- Bine.
Articolul participa la Spring Superblog 2017.

Un comentariu:

exprima-te liber!

In cautarea linistii interioare

Auzisem despre o fetita care intre timp a crescut si doar problema pierderii bebelusului de care avea grija fusese aceea care-i manca sufle...