joi, 30 martie 2017

Strumfita bunului!

- Caci voinicul o lua apoi pe dupa brau pe mandra lui printesa si pornira pe calu-i alb ca pana porumbelului ce le-anunta de cate ori zareau pe cer mesagerul acesta al pacii si bunei oranduiri in lume un destin frumos inainte si mai ales impreuna, stii tu mancao-ar bunicul pe ea, mai Denisa, mai?
- Da, bunicule, dar nu era calul negru ca pana de corb, sau aia cu ochii lui, pana corbului era din alta poveste?
- Da, puiul meu drag de om, ca uite baiatul meu daca m-a ascultat, uite ce frumoasa faptura tin eu acum pe genunchii-mi obositi de vreme?
- Nu ziceai ca de osteoporoza?
- Ba da, nepotica mea, dar astea sunt cuvinte grele pentru anii tai, asa ca fa bine tu si nu-ti incarca memoria cu ele... Vezi frumoasa perioada a copilariei cea mai reusita calatorie cu spirit antrenant de aventura, unde jocul, neasteptatul ca surpriza placuta asteapta la fiecare pas sa faci o alegere si sa duci jocul mereu mai departe!
- Promit sa te ascult, bunelule, ca si tata, daca te-a ascultat am aparut eu pe lume si la fel si eu vreau sa am parte de un strumfel asa zapauc ca ma-sa cand oi fi eu mare, nu acuma, ca nu merge, c-am incercat, sa stii!
- Ce ai incercat mai Denisa?
- Sa vad cum e mama, bunelule?
- Si, cum nu merge?
- Pai nu merge, ca treaba e serioasa, nu e ca-n jocurile cu fetitele de la bloc de iesim pe aleile din fata blocurilor noastre sa ne jucam. E chestie nu de-a mama si de-a tata in joc, vreau sa zic, ci chiar pe bune asta, asa cum e la tata si la mama in fiecare zi, si atunci saracutii cand am inteles eu cate pozne fac si cat de solicitant trebuie sa le vina lor cu un copil ca mine, am stat putin pe ganduri daca sa-mi mai doresc visul sa mi se transforme acum in realitate, sau atunci, sau vreodata, stii ce zic?
- Eu stiu, tu nu cred c-ai suficient de bine idee despre ce vorbesti, mai Denisa!
- Pai, mi-am zis eu asa, daca tot ziceti voi toti cei din familie ca-s foc de isteata si frumoasa ca o strumfita nazbatioasa asa cum mi-s, atunci de ce oare nu mi se-ntampla si mie miracolul despre care de sarbatorile de iarna noi copiii cu totii cantam colindul in care spunem ca fecioara Maria l-a nascut pe Hristos?
- E mai complicat de explicat, fata mosului, dar am sa incerc asa cum pot eu intelege lucrul asta pe care si mie tata mi l-a spus, iar la vremea lui el l-a aflat de la tatal lui, anume ca treaba cu nasterile e o poveste frumoasa de viata care se-ntampla la un anumit moment dat intre doi oameni maturi, asa ca parintii tai, care pana sa ate aiba pe tine au fost si ei singuri, fiecare cu treaba lui, dar ceva a facut ca ei sa se intalneasca si stiind unul de altul au dorit sa se cunoasca si au ajuns...
- Atata de bine sa se tot cunoasca de m-au avut pe mine, vorba reclamei de la tv, o s-avem un nepotel!
- Exact! Stiam eu c-ai sa intelegi din prima si fara prea multe explicatii.
- Acum e acum, cu toate astea, de ce nu e la fel, adica mie de ce nu mi se poate intampla, ca uite ca nu mi s-a intamplat inca, asa cum colindul spune ca astazi s-a nascut Hristos, Mesia chip luminos, despre care se zice ca fecioara Maria l-a nascut, necunoscand inainte de asta prietenia niciunui barbat, cu care sa se cunoasca atat de bine pana ca bebele Iisus sa apara?
- E o problema de perceptie, Denisa. De nuanta. Nu toata lumea poate intelege lucrul asta, desi se presupune ca adultii-s copiii formati intr-atat de bine, incat corespund complexitatilor sarcini pe care viata li le aduce in cale zilnic. Adica nascut, iar nu facut, e o problema de explicatie, e vorba de miracolul insasi, viitoarea mama nu a cunoscut interactiunea cu niciun barbat pana la nasterea bebelusului Iisus, iar distinctia e ca nu a fost facut bebelusul de catre mama lui cu viitorul sau tata, ci ingerul Gavril i-a anuntat femeii in vis ca urmeaza sa nasca pe Mesia, nefiind iubita, noaptea in dormitor, asa cum dorm parintii tai, cu usa inchisa.
- Gata stiu, deci nu barza, curieri si alte povesti de adormit copiii, ca ei sa poata livra comenzile de copii oamenilor ce vor sa devina parinti!
- Exact!

- Ce-mi place cand stiu ceva si tu ma aprobi, bunelule bun!
- Puiul neu de om, ia uite la tata aci, baiatul zice ca nu poate veni azi dupa tine, ca e inca plecat in delegatie si nu vine acasa, iar mama ta are mult de munca noaptea acasa cu proiectele ei cu deadline la scoala, asa ca ramai aici cu mine si cu bunica. Ce zici, in definitiv, pentru ca esti inca un copil, desi depasesti nivelul de inteligenta al multor oameni mari, mergem maine sa vedem in premiera odata cu lansarea noii serii in cinematografe?
- Mergem, bunelule! Dar, stai un pic, n-ai zis si la ce film ne vom uita!

- Stai asa, Strumfii, tata, seria noua, revine in marile ecrane din cinematografele romanesti, adus de Intercom film, maine, 31 martie?

- Oau, ce tare! E si 3 d, avem ochelari sa jucam si noi in film?
- Avem, ia uite aici!

Articolul participa la Spring Superblog 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

In cautarea linistii interioare

Auzisem despre o fetita care intre timp a crescut si doar problema pierderii bebelusului de care avea grija fusese aceea care-i manca sufle...