miercuri, 11 octombrie 2017

Rege la tine acasa

Wind of change auzea-n casa pe care o-mpartea cu alti colegi de chirie din strainatate, Costi, un tanar plecat sa experimenteze viata departe de casa si familie, tara si in dorinta de schimbare de peisaj. Cazarea nu era unul dintre motivele sale de multumire dupa program, asa ca zilnic ii treceau fel de fel de idei prin cap, cum ar fi sa se afle nu pe strazile mohorate usor sau mai mult insalubre din micul oras provincial din regat, ci undeva la munte, hotel Poiana Brasov, iar privelistile, relaxarea, drumetiile si oamenii locului sa-l faca iar ca simte ca traieste prin toti porii fiintei lui. 

Brusc, cu fruntea inseninata de acordurile muzicale la intrarea-n camera: August summer night/ Soldiers passing by raspunse lui Sebi nu Uite, frate si eu obosit ca m-am trezit cam tarziu si timpu' ramas pana sa plec la munca nu-mi permite sa vorbesc prea mult, asa ca ia zi ce vrei, repede, ca doar n-o fi vreun dor prea mare de te-a cuprins si care cu oferta retelei mobile te face prea accesibil pentru dialogul purtat la telefon peste mari si tari?, ci doar is bine, doar ca tre' sa plec la job si daca nu ies repede, nu mai am cu ce ajunge la timp la job. Nu e foarte aproape de casa, asa ca nici transportul pana acolo nu are un program care sa ma avantajeze si nu vreau sa risc o concediere. Vorbim noi, te sun cand revin de acolo, bine?
- Ok, nu e bai, voiam o veste buna sa-ti aduc, dar, cum bine zici tu ca suni, astept apelul tau pe seara, ca stiu ca voi sunteti acolo mai in urma cu ora, asa ca nu e problema de ajungi tu acasa la 9-10 seara, suna-ma inapoi ca nu-i bai de-i 11-12 noaptea in tara, bine?
- Ok, thanks for understanding, basically my time is very short so even if I wish to know how to use it better, I'm still working on that!

- Good luck!
Cutremurat de efectul pe care-l resimtea la auzul acestei urari din filmul Taken, Costi scapa telefonul din mana, iar odata cu aterizarea acestuia dupa un salt triplutulup ca la patinaj artistic pe salteaua elastica a patului pe jos, scoase doar un Fuck! Good! Instabil pe situatie si stangaci in felul in care, doar iesit din dusul in care intrase aproape zgribulit, venea restabilit in camera unde ideea de Totul va fi bine-l urca pe culmile unei visari din care nu ar mai fi dorit sa se trezeasca, de unde cobora, parca urmand traseul telefonului aterizat sub pat, renunta la el, dar recuperat de sub pat, actiune ce-i necesita o matanie in buna regula, ca pe vremea mersului la biserica alaturi de familie.
..........................................
- Alo, Sebi, scuza-mi abordarea din zori, vin dup-o saptamana in care am lucrat suplimentar sambata, iar duminica o aveam promisa deja colegilor de munca ce m-au invitat sa dam o tura asa in drumetie prin imprejurimi, pe aici pe unde stau in regat. Am dormit apoi prea putin fata de cum imi propun de obicei mai ales pentru inceputul de saptamana,unde felul in care te prezinti la job, atitudine, comportament, chef de lucru, socializare, aplecarea spre client sunt conditii pentru prelungirea sau incetarea colaborarii. Nu-s cainii cu covrigi-n coada pe nicaieri si strain printre ei, mai ales acum ca-si apara pamant, joburi, moneda si tot ce tine de incapatanarea lor arhicunoscuta, nu-mi surade somatul. Ca banii se duc repede, chiria te stoarce, munca multa pentru si asa nu foarte bine platita slujba, pe care te multumesti totusi c-o ai nu-ti descriu filmul in care sa mai vrei sa joci...
- Pai simplu, frate, esti obosit, vii dupa munca, aici e 1 s-in 3 ore ma pregatesc pentru serviciu, dar cand nu-ti iese pasenta, pleci, cauti altceva sa-ti convina, este? By the way, se fac 10 ani de la absolvirea liceului si pentru ca pregatim reunirea am ales pentru asta o locatie brici, Hotel Royal Poiana Brasov, vezi, ti se potriveste tie mai cu seama, lucrezi deja in regat, vii la reunire sa fii pe bune un rege printre noi colegii tai sa ne bucuram de revedere, depanare de amintiri, vesti, noutati, ca na, nu mai suntem multi dintre noi singuri, holtei, suntem soti si chiar parinti de scolari deja, vazusem postarea lui Sergiu-l mai stii? 
- Desigur, uite acum intru sa rezerv zborul si rezolv cazare hotel Royal Poiana Brasov, da?
- Great! See you there!

Articolul participa la SuperBlog 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...