miercuri, 4 octombrie 2017

Saruta-ma dulce pana la sange

- Oglinda-oglinjoara, nu-i asa ca-s cea mai iubita din tara si ca-n ochii lui perfecti sunt femeia pe care si-a dorit-o dintotdeauna? parca-i tot venea tinerei sa-ntrebe, cand cu prosopul facut turban pe cap, observa ca un cos se-ntrevedea pe obrazul stang! Mai schimba tata si tu sangele-si amintea atunci cum il tot indemnau tatal si unchiul ei pe fratele mai mare inainte ca acesta sa fie acum ditamai Rambo. Se rusina oarecum de gandul si ironic dar si potrivit pe de alta parte contextului, iar dorul de Marius o cuprinse parca asa pe dinautru de-i dadusera lacrimile si un zambet tamp se observa din reflexia oglinzii, una dintre cele mai buna prietene pentru ea, drept urmare si le sterse si-si ataca inamicul varstei la care concrescentele faciale sunt ceva absolut firesc, c-o privire de Las' ca vezi tu ce-ti fac, acnee! Si pentru ca aceasta din urma nicio umbra de anticipatie nu avea cu privire la ce i se pregatea, sa mai spunem si ca pe Marius, fratele cu nume romanesc din familia romano-maghiara a fetei ce primise numele conform intelegerii parintilor, tata sa-si aleaga numele primului baiat si mama pe cel al primei fete pe care o va naste, asa ea a ajuns sa fie unguroaica mamei si fratele ei, romanasul lu' tata care acum e-n Legiunea franceza si bilingvismul i-a priit, cosurile l-au cam chinuit la vremea cand boboc in liceu fiind, balul unde se pregatea sa-si insoteasca partenera cu care spera doar sa se simta bine intr-o seara cand pentru cei mai multi era mai important doar cine primeste laurii intregii seri si o coronita pe cap. Nu existau pe vremea lui atatea remedii antiacnee, asa ca ironiile asupra lui Marius cand le auzea sub forma unor indemnuri mai degraba cazone Mai schimba si tu sangele, tata!, acum le-ntelegea cel mai bine!

Szusza era iubita si fluturii-i zburau din creier pana-n abdomen in roiuri ca-n imaginile bine redate de copertele basmelor si povestilor pentru copii, citite de parinti inainte de culcare, ori chiar de catre cei mici, daca parintii au avut grija ca micile progenituri sa prinda dorul de carte de mai devreme decat scolaritatea incearca sa-i convinga ca altfel nu se poate. Si pe cand, inainte s-adoarma dusa pentru ca dimineata la 9:00 avea teza la engleza in clasa de engleza-germana intensiv din cadrul colegiului national unde chiar omul-spectacol pe care ea-l iubeste pentru tot ce este, face, canta, gandeste, exprima, jovial, deschis, autor, cantaret, actor, om, sot, tata, Horia Brenciu, stramosul matinalelor televizate cu alta alura decat acelea prea serioase de informatii seci si atat, invatase si el la vremea lui, nu mai statea ea fix sa calculeze, stia doar ca trecusera cel putin 20 ani de atunci, asa ca nefiind nici atuul ei forte la care sa fi recurs ca un magician pe scena in timpul performance-ului care lasa cu gura cascata audienta, ce-si scoate asul din maneca si uluieste pe toata lumea, se limitase la a-si exprima la ceas tarziu al noptii iubirea pentru cel care-i furase inima dintr-odata. Intr-o puternica si fascinanta pentru copila ce se visa deja femeie-mplinita, retorica in care imbinase armonios istoria limbajului secolelor prin care trecuse pas la pas cu marile descoperiri geografice si stiintifice care au dat lumii puterea de cutezanta a-ntelege realitatea exterioara in felul in care lucrurile chiar stau si nu cum bunaoara prelatii bisericilor amendau orice cutezanta a unui Copernic de pilda, Marcus aprindea tinerei sale cuceriri focul unei mari iubiri pentru care isi punea in joc zavoarele date de toti peretii ale inimii sale care cuteza acum sa bata doar pentru el, alesul ei.

Recursul la chit tratament cosmetic stia ca-i va da alt sentiment de incredere in sine de fiecare data cand privindu-si chipul in oglinda si asta n-o va mai face sa se simta-n prezenta lui stanjenita. Si la fel cum stia ca farmecul feminin de care se bucura pentru ca natura o-nzestrase cu o atractie si o placuta receptare a propriei persoane in orice fel de interactiune-i era dat sa intre cu sau fara voie, nimeni nu ar fi putut spune ca si-o scoate din minte, trecand drept o nesuferita, increzuta sau vanitoasa, spera sa poata castiga la bratul iubitului ei titlul de miss la balul majoratului care se apropia. Iar cum regina cu cosuri pe fata nu s-a mai vazut, cel putin nu in public, puse mana repede pe telefon si cu versurile lui Carla's dreams ce amintesc de o iubire patimasa pana la sange-l suna pe Marcus.
- La bal vreau sa fiu regina liceului lui Brenciu, da?
- Pana acolo, n-ai vrea sa fii sotia mea?
- Ba da!

Articolul participa la SuperBlog 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...