luni, 20 noiembrie 2017

Triumful Nufarului inainte de sarbatori la tine in casa


Medic de profesie, femeie din nascare, prietena mea Dorina munceste extraordinar de mult. Ea-si dedica 17-18 ore zilnic salvarii vietilor semenilor carora boala, accidentalul, soarta, sau alt factor perturbator le afecteaza sanatatea. Dincolo de profesia aleasa din frageda pruncie unde e doamna doctor care aduce viata si odata cu ea creste sporul demografic in familii pe care le fericeste, acasa e doamna Dorina, sotia si mama, gospodina si atoatestiutoarea, femeie indemanatica ce, in prag de sarbatori mari ale anului stie ca poate conta pe produsele Farmec Cluj-Napoca Nufar si Triumf, care au un raport pret-calitate bun si sunt si acum eficiente fiind partenerii de incredere ai mamei la curatenie in calitatea lor de experti. Dorul lui Dumnezeu cum si-a caracterizat ea insasi numele cand preocupata ce semnifica numele ei, la gradinita doamna spusese ca Stefanut, sarbatoritul zilei e un biruitor prin excelenta fu strans la piept de mama ce-i spuse: Mi-esti darul pe care bunul Dumnezeu mi L-a facut atunci cand tratamentele si incercarile de a fi nascut pareau nule, dar ca prin miracol am nascut fiica pe care mi-am dorit-o dintotdeauna! Foarte bucuroasa i-a replicat serioasa, desi avea 4 ani: Bine mama, atunci voi fi dorul lui Dumnezeu, nu cadoul Lui, bine? 
Jocul cu papusile si bebelusii i-au dezvoltat simtul maternitatii si asta prefigura autenticul salon de neonatologie unde ea aduce astazi zambete pe chipurile mamelor si tatilor ce sarbatoresc marirea familiilor lor. Pentru Dorina menirea ei, aceea de a apara prin propriile puteri, stiinta, cunostinte, eforturi viata oamenilor de langa ea si a aduce prin asta bucurie pe chipurile oamenilor chinuiti de durere, a fost inteleasa de timpuriu. Desi au vrut sa aleaga o profesie mai simpla platita mai bine decat poate sistemul national de sanatate romanesc pentru medici, parintii au sustinut-o indeaproape si sunt foarte mandri de ea, mai ales de cand s-a nascut Petruta, fiica fiicei lor. Se intampla acum 3 ani foarte aproape de Craciun, cand luna in casa au facut Triumf si Nufar scos pete alaturi de mister inginer, sotul Dorinei, care patase, doar el stie cum, minunatie de covor persan.

Indemanatic la condus masina si atat, citit desene tehnice si dat comanda sectiei sa produca, gatit cartofi prajiti cu ochi cat Dorina se apropia sa nasca, Sergiu a reusit cumva sa vada ca-i pica pe covor, dar odata cu mirarea, s-a descurcat si cu restul. Si-a sunat soacra, iar femeia i-a recomandat siguranta probata a Triumfului omului si produsului de curatat care fac echipa buna si casa stralucind de curatenie si miros parfumat.

Asa dupa cum ea niciodata nu si-a facut griji in privinta curateniei din casa, ori de cate ori sistematic insista mai mult in perioada apropierii marilor sarbatori din calendar ca fiecare cotlon al casei sa zambeasca si sa miroase parfumat da mai departe din tainele mentinerii curateniei in casa si noilor studenti care cu vigoarea si curiozitatea tineretii lor spera sa schimbe in mai bine lucrurile in jurul lor fata de prezentul in care, in sistemul spitalicesc cel putin, mai sunt o droaie! Auzise saptamanile trecute pe una dintre tinerele care spera sa devina medic ginecolog, care intr-o mica pauza de povestit adaugase ca fusese acasa la parinti in vacanta dintre semestre si acolo curatenia ar fi fost in toi, ea obosita cu multa nestiinta ar fi vrut sa ajute, dar mai mult a bocit, cand a vazut cat de mare e casa parintilor, comparativ cu camera de la camin impartita cu alte 3 colege! Precizarea venise ulterior, caci fata nu dorise a fi lacrimogena in povestea ei, nici sa-si etaleze nestiinta, doar ca prinde bine sa-ti lasi lacrimile sa mai cada, ochii sa straluceasca apoi de curajul acumulat, cand vezi totul in alta lumina! Si atunci daca tot ai Nufar cu Triumf in casa si sarbatorile au farmecul lor cand curatenia-i bine facuta!

Articolul participa la Superblog 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Cadouri de iarnă pentru cei dragi. Accesibilitate și utilitate cu design atrăgător la preț avantajos pentru portofelul tău.

Când șeful m-a chemat la el în birou să-mi arate noua lovitură în ceea ce privește recrutarea finalizată pentru postul pentru care găsire...