joi, 18 octombrie 2018

Una suta mie, una tie, una tie, una-doua mie!


- Ba, tu stii melodia Numai una, ce focos e textul ala cand vorbeste despre o ea din povestea unui cuplu?                             
- Am auzit-o si eu la radio, frumoasa, ce sa zic. Dar de ce?
- Incercam sa intru pe versuri sa-mi restarnesc fiorii aia de la inceput, s-o inteleg mai bine ce vrea, ca plecand asa de-odata m-a lasat ca mort.
- Pai vezi, mort adanc, nu asa, nu mai respiri si gata, mort-mort, adica de tot, complet...fiecare celula.
- Fix asa. Si ma doare cel mai mult ca n-o inteleg. Cum sa existe pe lume asa oameni care sa te foloseasca drept rampa de lansare, doar nu esti statie cosmica si nici ea racheta, sau mai stii ce-o fi avut in cap, de-a jucat la mai multe capete idila cu mine, ca acum n-am cum s-o vad altfel?
- Bai frate, asculta-ma pe mine, e plin, peste tot. Oameni care sufera nedreptati si care leaga apoi imediat cercul asta de a da mai departe ce simt or au simtit negativ cuiva, nu conteaza cui, au fost tradati, se-mprietesc rapid, prefacandu-se ca iubesc, aparent oferind respect, tandrete, afectiune si pasiune, tot tacamul, dar mai putin consistenta care zadarniceste asteptarea unei a treia persoane ce-asteapta la rand. Si procedural, asta si se intampla, daca nu deja cei doi sunt pe fir, tu n-o stii, o afli cum-necum si te superi ca prostul si te doare si intr-un final pleci, daca nu esti lasat. Si ramane intrebarea, ce vor oamenii astia? Daca vor bani, de ce nu se lipesc de la inceput de unii care chiar sunt dotati la capitolul important in viata pentru care le joaca ochii in cap precum catelul atarnat de oglinda interioara a Daciei de pe vremuri?

- Uite, mai de-acum, Delia, Ce are ea, extraordinare versuri, magistral interpretate, aplicate pe mine, ce am avut eu, de m-a lasat asa fara sa-mi spuna ceva, sau ce n-am avut? De ce, daca voiai asta, ai mai folosit timpul asta ca sa creezi iluzii, de ce? Sa fie independenta financiar?
- Bai, stiu ca nu e corect, hai la o bere, fac eu cinste, povestim, imbarbatam, hai, ca trebuie sa uiti pentru moment.

...................
- Tu stii de cand is ca o leguma, de mai bine de 3 zile, nu am mancat, nici dormit ca lumea, ma trec fiori, ma doare inima, capu-mi bubuie, nu e corect, ma doare minciuna,  nu faptul ca m-a inselat pe mine, sarind in bratele altcuiva, putea sa fi spus-o, ne desparteam prieteni, amiabil, ba nu ne potrivim, sau inca mai iubesc pe cineva, vreau sa reaprind o flacara care oricum ardea, doar ca mai incet, stiam o treaba, nu asa, frate, hai sa vedem cum o fi cu altul, sa-ncurcam ite, ape si ganduri.
- Tata avea o vorba: Bunica-bunica era mai actor el asa si spiritual tare, Dumnezeu sa-l odihneasca, ia tata si tu o gura, injura situatiile in care se trezea intr-un impas nedirectionand spre nimeni, spre nicio geografie interioara, nicio ora de biologie a nimanui, zicea doar Bunica, uneori cand dracii-i veneau cam ca tie acum, ca intensitate folosea o enumeratie scurta Bunica-bunica, lucru care tradus venea mama-ma-sii a mamei ma-sii deci adanc in trecut. Nu stiu cum il ajuta pe viitor, dar pentru moment exclamatia asta avea darul de a-i fi scos din minte raul care-l macina si cauza, persoana, motivul, situatia pe care dadea vina atunci pentru ceva in care persoana ori numele sau era negativ asociat.
- Mie, tata lu'tata mi-a zis de mic: sa nu te-ncrezi nici in oameni prea mult, nici in femei orbeste, ca si ele au avantajele lor dupa care vaneaza barbati, prietenul  tau sa fie buzunarul. Cand stii ca ai ceva in el, tragi si esti atent si la prieteni, ca stii ca de dusmani te feresti cumva ca stii ca-ti vor raul, dar de astielalti  care te duc si la rele o gramada esti prins ca e fratie intre voi si descoperi mai apoi ca fratia e pe bani si pe interes, asa ca, lasa, cand buzunarul e plin stii ca  esti bine si-ti poti permite si sa vrei, ca ai cu ce cumpara si manca, bea, avea una-alta la care te-ai gandit. 
- Mai ramane sa faci bani, nu e musai vorba despre a absolvi o scoala de bani despre cum sa faci bani, cat mai degraba, zic eu, o anume conjunctura, o idee care se poate aplica si care sa te faca sa muncesti si mai eficient pentru tine. Munca implica retributie, doar ca una e salariul, cotarea lui pe piata muncii autohtone e doar cat sa-ti unga cu pensula bujiile, sa-ti poata scoate masina un zgomot cand vrei s-o pornesti, fara ca sa stea si sa poti pleca de pe loc, muncit mai eficient decat poate aduce un job cotat slabut, asta da, poate insemna si mai bine. Cat asta te ajuta in forul interior stiind ca efortul ti-e altfel rasplatit si poate pe viitor cu un buzunar mai mare din cauza unui portofel mai greu ce-ti lasa pantalonii mai jos, cine stie, vine si perechea potrivita care nu se uita cum iti cad pantalonii, ci la sufletul tau. Ca poate e, sau nici nu e interesata de aspectul independentei financiare, ca ea e oricum deja, respira si are de-o apa plata, vrea doar companie de lunga durata. Promitator suna pe termen lung, nu?
- Cata vreme nu cum se fac banii pe lumea asta e intrebarea prioritara intr-un cuplu, ci altele inspre care pana la aflarea raspunsului, unitatea de echipa sa fie cea care-i anima pe cei care au ales sa aiba putina coeziune nu doar noaptea-n pat, ci-n toate cele, imi place cum suna.
- Joaca si la loto, cine stie de unde pica norocul peste tine. Mai fa niste cursuri, mai renunta la unele lucruri, vinde o parte din ele, investeste banii in folosul tau nu imediat, ci cu bataie medie in timp, cunoaste lume, iesi din matca, uite-asa vin idei, proiecte, oameni sclipitori si iesi din greul ce te-apasa. Si-ti creste nu doar bugetul personal, ci si stima de sine, mai apoi.
- Si daca, ce-o sa fac cu el, cu norocul, cui sa i-l dau?

- Ai si tu rabdare, mai invata si tu despre astea, uite, Bcr deruleaza un program de educatie financiara destinat oricui, nu doar picilor, e o metoda prin care face lumea si sa constientizeze problema stringenta a recalcularii poftelor in ce priveste consumul, reprioritizarea valorilor in care credem, revalidarea conform normelor si credintelor proprii pe care le avem in lumina unei pragmatici de ordin biografic curent, la modul degeaba vreau in Bahamas, cand eu nu mai am unde sa-mi pun hainele in casa, hop, vindem, donam, eliberam spatiu, reconfiguram aspectele primare care ne lovesc existenta cel mai aproape. Sedintele astea vin si aduc laolalta oameni care pot si socializa inainte, in timpul si dupa seminarele prezentate de personalul bancii. Stii ce zic?
- Da, ma, hai ca incerc, promit. Mersi de ponturi, de bere, de cuvinte. Sunt mai nesingur pe lumea asta, dovada tie.
.............................
- Un bilet la 6/49, uite-asa, 23, 4, 48, 33, 15, 29 si ptiu, sa fie cu bani.
........................
- Iar numerele iesite castigatoare astazi sunt: 48, 29, 15, 33, 4, 23. Trrrrrr. Da
- Ce ti-am zis eu? Pazea acum, c-or da navala pe tine!
- Daca taci, sigur nu. Sau daca or face-o, e pentru alt motiv decat banii si-am sa apreciez stiinta ta in a-ti respecta un prieten, pastrand tacerea.

Articolul participa la Superblog 2018.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

exprima-te liber!

Sa fiti cuminti sa vina Mosul, nu Paianjenu', da?

De-ar fi sa am puteri asa peste noapte adunate nu stiu care cum, as indrepta multe lucruri. As citi mintile oamenilor si le-as arata cum pr...